Un bărbat a prăjit cârnați pe lava unui vulcan în erupție. Mai mulți turiști și-au riscat viața pentru poze

Dată publicare: 23-03-2021 07:59
Dată actualizare: 23-03-2021 09:46


Un vulcan din Islanda, aflat în plin proces de erupție, a devenit atracție turistică. Sute de persoane au luat cu asalt locul pentru a admira craterul.

La fel s-a întâmplat şi în Peninsula Kamceatka din Rusia. Entuziasmaţi, numeroşi turişti s-au apropiat la doar câţiva metri de lavă cu riscul vieţii. Ba mai mult, unul dintre ei şi-a pregătit prânzul acolo.

Vulcanul, aflat la 30 de kilometri de capitala Islandei, a revenit la viaţă după o pauză de opt secole.

Lava a ieșit la suprafață în weekend, după ce, în ultimele trei săptămâni, în zonă au fost înregistrate aproape 50.000 de cutremure de mică intensitate.

În împrejurimi accesul a fost iniţial restricţionat, ca măsură de precauție. Dar pentru că erupția nu prezenta o amenințare pentru orașele din vecinătate, autoritățile le-au permis oamenilor să se apropie de vulcan.

Joel Ruch, profesor la universitatea din Geneva: "Pentru noi, acest fenomen este foarte interesant. Am fost aici în urmă cu două săptămâni, dar am decis să venim din nou aici la Reykjanes pentru a analiza această eurupție. Putem avea fisuri la sol și, de asemenea, activitate tectonică. Pentru noi, acest fenomen este pur și simplu uimitor, este foarte interesant de văzut".

Pentru a admira spectacolul naturii, curioşii au avut de parcurs, pe jos, un traseu de opt kilometri.

Turist: "Ceața obstrucționează vederea. Mi-aș fi dorit ca priveliștea să fi fost ceva mai bună".

Din cauza condiţiilor meteo, mulți dintre temerari au întâmpinat dificultăți la întoarcere. Așa că au cerut ajutorul echipelor de salvare.

Potrivit experților, până acum, vulcanul a aruncat în aer aproximativ 300.000 de metri cubi de lavă, dar erupția este considerată a fi relativ mică.

Şi în Peninsula Kamceatka din Extremul Orient Rus, ademeniţi de erupţia celui mai înalt vulcan din Eurasia, mai mulţi oameni au ignorat primejdia.

Un individ s-a filmat la doar câţiva metri de marginea craterului. Iar un altul a prăjit cârnaţi pe lavă, chiar dacă aventura îi putea costa viața.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO