Un sofer roman este acuzat de doua crime si violuri, in Germania si Austria. Cum l-au descoperit politistii

Ultima actualizare: 07-06-2017 07:33

Un sofer roman de camion este acuzat de doua violuri si doua crime. Barbatul de 40 de ani a fost arestat in Germania, la capatul unei anchete complicate.

Politistii spun ca romanul a violat si ucis doua femei, o tanara de nationalitate germana si o studenta din Franta, pe care le-a lovit cu o bara metalica de la camion. Tocmai arma crimei i-a ajutat pe politisti sa il identifice.

Anchetatorii cred ca romanul de 40 de ani a atacat in noiembrie, anul trecut, o tanara de 27 de ani care facea jogging. A violat-o si apoi a omorat-o. Crima a avut loc intr-o zona viticola, de langa orasul Endingen, din sud-vestul Germaniei.

Dieter Inhofer, anchetator: "Romanul e acuzat de violarea si uciderea lui Carolin Gruber, pe 6 noiembrie 2016. E suspectat si ca a violat si ucis o femeie in Kufstein, Austria, in noaptea de 11 ianuarie, 2014."

In cazul din 2014, victima este o tanara studenta din Franta, pe nume Lucile, care se afla la Kufstein, in Austria, ca parte a unui program de schimb de experienta. In ambele cazuri, arma crimei a fost o bara din metal, folosita la camioane.

Richard Kerber, seful unitatii speciale de politisti: "In cazul din Kufstein, bara avea sangele victimei pe ea. In ambele cazuri, locul crimei se afla foarte aproape de o autostrada. In plus, una dintre crime a fost comisa intr-un weekend cand numai camioanele aveau drept de circulatie pe acolo."

De aici suspiciunea ca ar putea fi vorba de soferul unui camion. Pentru anchetatori, urmatorul pas a fost sa vada carui model de camion ii apartine bara gasita.

Richard Kerber: "Am luat legatura cu mai multe firme de transport, iar miercurea aceasta am primit detalii legate de mai multi angajati ai companiilor contactate."

Politistii au inceput sa verifice fiecare individ de pe lista si nu a durat mult pana cand au gasit un suspect. E vorba de soferul roman care si-a folosit telefonul mobil la momentul si in locul unde a avut loc crima din Germania.

Richard Kerber: "O proba din saliva lui a fost trimisa imediat la laborator. A reiesit ca ADN-ul lui este identic cu cel gasit pe ambele victime."

Soferul roman a negat vehement acuzatiile.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO