Un pilot care a zburat la doua zile de la tragedie pe ruta Barcelona - Dusseldorf isi aminteste cursele alaturi de Lubitz

Ultima actualizare: 31-03-2015 07:10
Andreas Lubitz

Un pilot al companiei Germanwings a povestit despre zborul plin de emotii pe care l-a efectuat pe ruta dintre Barcelona si Dusseldorf la doua zile dupa prabusirea cursei 9525 a companiei germane, marti, in Alpii francezi, relateaza Daily Mail.

Un pilot in varsta de 48 de ani, Frank Woiton, a povestit cum a zburat pe ruta Barcelona-Dusseldorf la doua zile dupa tragedia din Alpi si a imbratisat fiecare pasager de la bordul avionului. Tatal a doi copii, el a descris starea de tulburare din randul echipajului si pasagerilor pentru cotidianul german Bild, afirmand: "puteai sa le citesti pe fete".

Woiton a povestit cum a primit o runda de aplauze dupa ce a sustinut un discurs emotionant inainte de decolare. "Desigur, va voi duce de la Dusseldorf la Barcelona. Puteti conta pe faptul ca deseara vreau sa stau la masa cu familia mea", le-a spus el pasagerilor la microfon. "Oamenii ar trebui sa vada ca in carlinga este o alta fiinta umana", a adaugat el.

Woiton, care s-a oferit voluntar sa lucreze in ziua de dupa accident, cand numerosi piloti ai Germanwings au refuzat sa se imbarce, a descris si un zbor pe care l-a efectuat impreuna cu Lubitz. "Mi-l amintesc bine si am plecat de la locul meu din cand in cand in timpul zborului pentru a merge la toaleta. Cand am zburat cu el mi-a spus despre perioada lui de formare si cat de fericit era. A spus ca voia sa piloteze pe rute de lung curier si sa devina capitan", a declarat el.

"Stapanea avionul foarte bine si avea totul sub control. De aceea l-am lasat singur in carlinga, pentru a merge la toaleta", a povestit Woiton.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO