Un ostatic american, Peter Kassig, decapitat Statul Islamic. "Jihadi John", ranit intr-un raid aerian al SUA

Ultima actualizare: 19-11-2014 07:11
Peter Kassig

Grupul terorist sunnit Stat Islamic a prezentat o inregistrare video care arata decapitarea angajatului american Peter Kassig.

Un reprezentant al grupului terorist sunnit apare intr-o inregistrare video tinand capul ostaticului american.

In total, grupul terorist Stat Islamic a executat pana acum trei ostatici americani si doi britanici.

Peter Kassig, in varsta de 26 de ani, era originar din statul american Indiana si lucra ca angajat umanitar. A fost rapit in octombrie 2013, in zona Deir Ezzour, estul Siriei. In captivitate, el s-a convertit la islam, luand numele Abdul-Rahman Kassig.

Grupul terorist Stat Islamic a decapitat simultan 15 militari sirieni, prezentand o inregistrare

Grupul terorist Stat Islamic a difuzat o inregistrare video in care arata decapitarea simultana a 15 barbati, prezentati ca fiind militari sirieni luati ostatici, relateaza AFP. Inregistrarea prezinta teroristi din grupul Stat Islamic mergand alaturi de cei 15 ostatici, in grupuri de cate doi. La un moment dat, fiecare terorist scoate o sabie si decapiteaza cate un ostatic. Ostaticii au fost prezentati ca fiind militari din fortele regimului Bashar al-Assad. Intr-o alta inregistrare, grupul terorist sunnit Stat Islamic (Stat Islamic in Irak si Siria / Stat Islamic in Irak si Levant) prezinta decapitarea angajatului umanitar american Peter Kassig, in varsta de 26 de ani, care era ostatic de un an. Siria se confrunta, incepand din martie 2011, cu revolte reprimate violent si cu un conflict militar intre serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, fortele opozitiei siriene si grupuri teroriste, inclusiv organizatia sunnita Stat Islamic (Stat Islamic in Irak si Levant). Bilantul conflictului este, potrivit estimarilor ONU, de aproape 200.000 de morti.

Calaul britanic membru al grupului terorist Stat Islamic a fost ranit intr-un raid american

Cetateanul britanic care a decapitat doi ostatici americani si doi britanici detinuti de grupul terorist Stat Islamic a fost ranit in Irak, intr-un raid aerian al coalitiei internationale, afirma surse citate de publicatia The Independent.

Potrivit surselor citate, calaul cu accent londonez a fost ranit intr-un raid care a vizat o reuniune a liderilor grupului terorist Stat Islamic, in orasul Al Qaim, situat in Irak, in apropierea frontierei cu Siria.

Bombardamentele au fost efectuate sambata trecuta, de avioane militare americane si irakiene, soldandu-se cu moartea a zece militanti sunniti si ranirea altor aproximativ 40.

"Suntem la curent cu relatarile despre ranirea acestui individ, 'John Islamistul', si le verificam", a comunicat Ministerul britanic de Externe, citat de Mail on Sunday.

Printre teroristii raniti in atac s-ar numara si Abu Bakr Al-Baghdadi, liderul grupului terorist Stat Islamic (Stat Islamic in Irak si Siria / Stat Islamic in Irak si Levant).

Intrebat de jurnalisti, la Brisbane, cum comenteaza aceste informatii, premierul David Cameron a declarat: "Vreau ca acest individ sa fie adus in fata justitiei pentru actiunile oribile comise in Siria. Raidul aerian a fost un avertisment adresat potentialilor teroristi britanici care vor sa se alature grupului Stat Islamic".

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO