Un comando francez a jefuit o masina cu bani, la Marsilia

01-06-2010 00:00

Hotii francezi s-au specializat in spargeri care i-ar putea inspira pe scenaristii de la Hollywood. Ultima lovitura a fost data la Marsilia, unde un comando format din zece barbati inarmati a prins in ambuscada o masina blindata, plina cu bani.

S-au auzit apoi explozii si gloante trase in rafala. Iar dupa ce au inhatat sacii cu aproximativ 7 milioane de euro, atacatorii n-au ezitat sa deschida focul asupra politistilor si trecatorilor, acoperindu-si cu succes retragerea.

Jaful a fost organizat ca la carte. Comandoul a blocat masina blindata in trafic. Iar cand soferul a oprit, din cateva autovehicule au coborat barbati inarmati pana-n dinti, cu cagule pe fata si veste antiglont. Intai au aruncat in aer usa masinii, dupa care au inceput sa traga, bagand spaima in insotitorii transportului, dar si printre soferii aflati in apropiere.

"Am vazut un barbat cu cagula, imbracat complet in negru. Avea o arma Kalasnikov si tragea la intamplare. Dupa ce am vazut si explozia am abandonat masina si am fugit sa ma ascund. Dar tot am auzit cum gloantele suierau pe langa mine", spune unul dintre martori.

Suspectii au incarcat sacii cu bani in doua masini negre. Nu s-au lasat intimidati nici macar de aparitia unei patrule a politiei. Agentii au fost intampinati cu un adevarat baraj de gloante.

"Avem de-a face cu nebuni extrem de periculosi! Atacatorii sunt nebuni, sunt in stare sa traga spre oricine misca", a declarat Roland Gauze de la politia judiciara Marsilia.

Inainte de a-si pierde urma, hotii au incendiat masina blindata si un alt autobuz aflat in apropiere. Si dusi au fost.

Atacul seamana izbitor cu un alt jaf petrecut in ianuarie, in apropiere de Marsilia. Atunci o banda inarmata a reusit sa fuga cu 5 milioane de euro.

Tags: atacuri, jafuri,


VIDEO PROTVPLUS.RO