Un american merge la Guantanamo pentru a le salva viata celor care i-au ucis sotia la 11 septembrie

Ultima actualizare: 24-05-2012 19:22
World Trade Center

Sotul unei femei care a murit in timpul atentatelor teroriste din 11 septembrie ofera o adevarata lectie de toleranta. El se opune pedepsei cu moartea, care ii asteapta pe islamistii inchisi la Guantanamo Bay.

Sotia lui Blake Allison, Anna, se afla intr-unul din avioanele pe care teroristii le-au prabusit in World Trade Centre din New York, pe 11 septembrie 2001.

Recent, barbatul a mers la inchisoarea Guantanamo Bay, pentru a se intalni cu avocatii lui Khali Sheik Mohammed si ai complicilor sai, cei care au pus la cale aceste atentate.

Spre surprinderea tuturor, barbatul a spus ca va depune marturie in instanta impotriva pedepsei cu moartea, scrie Daily Mail.

El este un critic vehement al pedepsei capitale. „Nu putem cladi un viitor pasnic ucigand”, a declarat Blake. „Faptul ca eu au fost ranit foarte rau nu-mi da dreptul de a lua viata cuiva", crede el.

Cu toate acestea, el recunoaste ca rudele sale nu sunt de acord cu aceasta pozitie, iar cei cinci teroristi cu care s-a intalnit nu au niciun regret pentru ce au facut.

Blake nu va renunta insa la opiniile sale pacifiste. Barbatul a mai depus marturie in favoarea unui terorist, Zacarias Moussaoui, care a scapat de pedeapsa capitala si a fost condamnat la inchisoare pe viata.

Khalid Sheik Mohammed, alaturi de complicii sai, au sfidat instanta in cadrul audierii preliminare, pe care au intrerupt-o de mai multe ori, pentru a se ruga si au refuzat sa asculte la casti traducerea in limba araba a intrebarilor procurorilor.

Atentatele din 2001 au dus la moartea a 2.976 de oameni.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO