Un baiat de 10 ani din Afganistan, care a luptat impotriva talibanilor, a fost impuscat in cap in drum spre scoala

Ultima actualizare: 06-02-2016 07:01
soldat

Un baietel de 10 ani din Afganistan, care a luptat alaturi de unchiul sau impotriva talibanilor, a fost impuscat in ceea ce pare a fi un asasinat, scrie Sky News.

Wasil Amad a fost ucis dupa ce a luptat miraculos in armata, impotriva insurgentilor, arata sursa citata. Unchiul sau, Mullah Abdul Samad, a fost un insurgent taliban care a schimbat taberele si a devenit comandant de politie in districtul Khas Uruzgan. Nepotul sau, Wasil, ar fi fost declarat erou dupa ce a condus o operatiune de aparare impotriva talibanilor, anul trecut, dupa ce unchiul sau a fost ranit de rachetele trase de insurgenti de pe un acoperis.

"A luptat ca un miracol. I-a condus cu succes pe oamenii mei timp de 44 de zile, pana cand m-am recuperat", a marturisit unchiul baiatului.

Rahimullah Khan, adjunct-sef al politiei din provincia Uruzgan, a spus ca baiatul a fost ucis in orasul Tirin Kot, luni, in drum spre scoala. Potrivit unor informatii neconfirmate, el a fost impuscat de doua ori in cap. Pe site-ul lor oficial, talibanii si-ar fi asumat raspunderea pentru uciderea lui Wasil.

Folosirea soldatilor copii este ilegala in Afganistan, insa fortele guvernamentale cat si insurgentii recruteaza minori de ani de zile.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO