ANIMATIE GRAFICA cu prabusirea avionului Flydubai in Rusia. Pilotul a survolat aeroportul timp de doua ore. VIDEO

×
Codul embed a fost copiat

62 de oameni si-au pierdut viata intr-o tragedie aviatica petrecuta in Rusia. Un avion Boeing 737, apartinand companiei Flydubai s-a prabusit pe aeroportul din Rostov pe Don, in timp ce incerca sa aterizeze, in conditii meteo nefavorabile.

Imedia a izbucnit un incendiu urias si niciunul dintre cei aflati la bord nu a reusit sa scape cu viata. Imaginile surprinse de camerele video de pe aeroportul din Rostov pe Don arata cum, in momentul impactului, avionul s-a transformat intr-o minge imensa de foc. Cei 55 de pasageri, majoritatea rusi, dintre care 4 erau copii si 7 membri ai echipajului au pierit pe loc.

700 de membri ai echipelor de salvare au fost trimisi imediat la locul catastrofei. O parte dintre ei au primit misiunea dificila de a le acorda consiliere psihologica rudelor coplesite de durere, stranse pe aeroport. Cutiile negre au fost recuperate si le vor oferi anchetatorilor informatii referitoare la circumstantele tragediei. Deocamdata, se contureaza doua ipoteze: eroarea de pilotaj provocata de conditii de vreme nefavorabila sau o eroare tehnica.

CRONOLOGIA EVENIMENTELOR

UPDATE 19:00
Vremea rea si vantul care batea cu peste 90 de kilometri pe ora l-au facut pe pilot sa rateze prima aterizare. A survolat aeroportul timp de doua ore, sperand ca vremea sa se imbunatateasca si sa ii permita o a doua incercare. A ratat pista, pentru ca apoi sa ia foc si sa se dezintegreze in mii de fragmente.

UPDATE 16:25 Potrivit unui comunicat al companiei low-cost Flydubai, dintre cei 55 de pasageri 44 erau cetateni rusi, opt ucraineni, doi indieni si un uzbec. Dintre pasageri, 33 erau femei, 18 barbati si patru copii.

Citește și
tarom
Un avion TAROM s-a umplut de fum dupa decolare si a aterizat de urgenta la Budapesta. Reactia companiei
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

UPDATE 15:00 Compania aeriana low-cost Flydubai a exclus sambata varianta unui act criminal dupa prabusirea unuia dintre avioanele sale in sudul Rusiei provocand moartea a 62 de persoane, relateaza AFP.In cadrul unei conferinte de presa la Dubai, presedintele Flydubai, Gaith al-Ghaith, a anuntat ca o echipa de lucru formata din reprezentanti ai Aviatiei civile din EAU si ai flydubai, se va deplasa in Rusia pentru a participa la ancheta “in coordonare cu autoritatile ruse”.

El a exclus, raspunzand unei intrebari, ipoteza unui act criminal, si a cerut sa se astepte rezultatele anchetei pentru a se determina cauzele tragediei. Informatiile care circula intre timp sunt “speculatii”, a adaugat el.Avionul Boeing care venea de la Dubai s-a prabusit sambata dimineata pe aeroportul din Rostov-pe-Don, in sudul Rusiei, in conditiile de vizibilitate scazuta, provocand moartea a 62 de persoane. Potrivit comisiei de ancheta ruse care investigheaza accidentul, la bord se aflau 55 de pasageri si sapte membri ai echipajului.

Comandantul navei era cetatean cipriot, iar copilotul era spaniol, si fiecare avea la activ aproape 6.000 de ore de zbor, a precizat Ghaith pentru a sublinia profesionalismul lor. Ceilalti cinci membri ai echipajului erau din Spania, Rusia, Seychelles, Columbia si Kargastan, a mai spus el. Ultima revizie tehnica a avionului a avut loc pe 21 ianuarie, a mai spus Gaith al-Ghaith. Acesta este primul accident de acest gen care implica compania Flydubai dupa crearea sa in martie 2008.

UPDATE 14:40 Postul TV LifeNews a realizat o animatie grafica cu prabusirea aeronavei, bazata pe informatiile facute publice de anchetatori pana in prezent.

Guvernatovul regiunii Rostov a precizat ca o cauza probabila a accidentului aviatic ar putea sa fie vantul puternic din laterala, care batea in rafale de 50-80 kilometri pe ora. De asemenea, vantul a determinat trimiterea a doua zboruri spre alte aeroporturi din zona, dupa ce vineri municipalitatea din Rostov pe Don a emis o alerta de furtuna.

UPDATE 14:30 Presedintele rus Vladimir Putin a declarat sambata ca in prezent ajutorul acordat rudelor celor decedati in accidentul avionului Flydubai de sambata dimineata reprezinta o prioritate, relateaza agentiile ruse de stiri preluate de Reuters, citandu-l pe purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov.  "Seful statului a declarat ca acum prioritatea este asistenta acordata familiilor si apropiatilor celor care si-au pierdut viata", a declarat Peskov.

UPDATE 14:00 Comisia de ancheta formata in urma prabusirii a anuntat ca au fost gasite cutiile negre ale aeronavei. Acestea se afla in conditii normale iar informatiile vor fi extrase cat mai curand posibil.

UPDATE 13:50 Pompierii cauta inregistratoarele de zbor ale avionului prabusit, printre ramasitele insirate pe pista aeroportului Rostov-on-Don. In zona a inceput sa ninga.

UPDATE 10:15 Comisia care investigheaza accidentul de avion soldat cu 62 de morti, sambata dimineata, pe aeroportul din Rostov-pe-Don, a anuntat ca o eroare umana sau o deficienta tehnica sunt considerate in prezent cauzele cele mai probabile ale prabusirii aparatului de zbor al Flydubai, relateaza Reuters, citand agentiile de presa ruse.

"In prezent, analizam doua ipoteze principale pentru accidentul de avion de la Rostov-pe-Don: eroare de pilotaj in legatura cu conditii de vreme nefavorabila sau o eroare tehnica", a declarat o reprezentanta a comisiei de ancheta, Oksana Kovrijnaia, citata de Interfax.

UPDATE 9:10 Au aparut primele imagini de la locul prabusirii avionului Flydubai.

UPDATE 7:55 Bilantul victimelor a fost revizuit la 62 de morti, intrucat la bord se aflau 55 de pasageri si 7 membri ai echipajului, conform autoritatilor ruse. Un Boeing 737 al companiei aeriene low-cost Flydubai care efectua o cursa intre Dubai si Rostov-pe-Don "s-a prabusit incercand sa aterizeze", a anuntat comitetul rus de ancheta.

"Potrivit primelor informatii, la bord se aflau 55 de pasageri si sapte membri ai echipajului. Toti au murit", a precizat comitetul intr-un comunicat. Ministerul pentru situatii de urgenta a anuntat anterior un bilant de 61 de morti (55 pasageri si sase membri ai echipajului).

Conform comitetului de ancheta, a fost declansata o ancheta criminala pentru incalcarea regulilor de securitate si de exploatare a transportului aerian care a provocat prin imprudenta moartea mai multor persoane.

Avionul s-a prabusit atunci cand incerca "o a doua tentativa de aterizare din cauza conditiilor meteorologice proaste", a anuntat la randul sau Ministerul rus pentru situatii de urgenta intr-un comunicat.

Avionul "a ajuns foarte aproape de pista de aterizare cu una dintre aripi si apoi s-a distrus", conform comunicatului.

Fragmentele avionului Boeing care s-a rupt in mai multe bucati au fost dispersate pe o distanta de 1,5 km, informeaza postul tv LifeNews. Accidentul aerian s-a produs in jurul orei 00.50 GMT, precizeaza Ministerul rus pentru situatii de urgenta. Aparatul de zbor a luat foc dupa impactul cu solul si incendiul a fost stins dupa o ora, adauga sursa citata.

CITESTE SI: Explicatia TAROM, dupa ce motorul unui avion s-ar fi oprit in zbor. Ministerul Transporturilor cere o ancheta fulger

"Un Boeing 737 s-a prabusit in timp ce incerca sa aterizeze. 61 de persoane erau la bord. Toate au murit", a declarat purtatorul de cuvant al filialei locale a ministerului, precizand ca la bord se aflau 55 de pasageri si sase membri ai echipajului.

Aparatul companiei aeriene FlyDubai, care efectua o legatura intre Dubai si Rostov-pe-Don, s-a prabusit in jurul orei 0.50 GMT si a luat foc. Incendiul a fost stins dupa o ora, potrivit Ministerului pentru Situatii de Urgenta.

Potrivit canalului popular LifeNews, avionul a cazut la o suta de metri de pista de aterizare, intr-o a doua incercare de a ateriza in conditii de vizibilitate scazuta.

Ploua in averse sambata dimineata la Rostov-pe-Don si o alerta de vanturi puternice a fost emisa de filiala locala a Ministerului pentru Situatii de Urgenta.

"Suntem la curent cu incidentul zborului nostru Dubai-Rostov-pe-Don", a declarat compania aeriana FlyDubai intr-un mesaj postat pe Facebook, adaugand ca studiaza detaliile prabusirii inainte de a face o declaratie oficiala.
 

 

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
Managerul belgian al Tarom, Christian Heinzmann, a fost suspendat din functie. Acuzatiile facute de ministrul Dan Costescu
Managerul belgian al Tarom, Christian Heinzmann, a fost suspendat din functie. Acuzatiile facute de ministrul Dan Costescu

Christian Heinzmann nu va mai detine functia de Accountable Manager la TAROM din data de 22 martie, dar ramane in continuare director general, a anuntat, vineri, ministrul Transporturilor, Dan Costescu, intr-o conferinta de presa.

Un avion TAROM s-a umplut de fum dupa decolare si a aterizat de urgenta la Budapesta. Reactia companiei
Un avion TAROM s-a umplut de fum dupa decolare si a aterizat de urgenta la Budapesta. Reactia companiei

Momente tensionate pentru pasagerii cursei Tarom Budapesta - Bucuresti. Un motor s-a oprit in zbor, spun calatorii, care au simtit si un miros de fum in cabina. Pilotul a fost nevoit sa se intoarca pe aeroport, si a aterizat la scurt timp dupa aceea.

Recomandări
Răspunsul ironic dat de Iohannis după ce a fost întrebat de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux: „E unul mic”
Răspunsul ironic dat de Iohannis după ce a fost întrebat de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux: „E unul mic”

Klaus Iohannis a declarat marţi, întrebat de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu unul de linie, motivând că a venit într-o deplasare externă, aşa cum au fost şi multe altele, „în interesul României”.

Klaus Iohannis cumpără arme din Coreea de Sud. Un contract de 725,7 milioane de dolari ar fi fost încheiat la Seul
Klaus Iohannis cumpără arme din Coreea de Sud. Un contract de 725,7 milioane de dolari ar fi fost încheiat la Seul

Liderii sud-coreean şi român s-au angajat să stimuleze cooperarea în industria de apărare, în timp ce Seulul încearcă să se impună ca al patrulea exportator de armament din lume.

Ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă. Zonele care se află sub Cod galben | HARTĂ
Ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă. Zonele care se află sub Cod galben | HARTĂ

Meteorologii anunţă ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă, dar şi precipitaţii mixte la munte.