Un agent a salvat un bebeluş răpit şi ascuns în tomberon. Ce s-a întâmplat după 22 de ani


Ultimul update: Luni 12 August 2019 09:18
Data publicarii: Luni 12 August 2019 08:41
Categorie: Stiri externe

Un agent FBI a avut parte de o surpriză inedită la petrecerea de pensionare. În urmă cu 22 de ani, în timpul uneia dintre primele anchete la care a participat, agentul a găsit un bebeluş răpit şi ascuns într-un tomberon.

Acum, colegii săi l-au căutat pe acel copil, ajuns acum militar în armata SUA, şi l-au adus la ceremonia de retragere a agentului. Reîntâlnirea a fost una cu adevărat emoţionantă.

În urmă cu 22 de ani, Troy Sowers abia intrase în rândurile FBI şi investiga răpirea unui bebeluş. A interogat o femeie suspectă şi a luat decizia să facă o descindere la ea acasă. „Femeia încă nu mărturisise că a răpit copilul, şi în casa ei am găsit câteva indicii că ar fi fost implicată în răpire. Am stat de vorbă cu fiica ei vitregă în vârstă de 13 ani, care a început să plângă şi ne-a spus că nu ştie unde este copilul”, povesteşte Sowers.

Agentul a avut o inspiraţie de moment şi s-a dus drept la locul unde, ascuns într-o cutie, era bebeluşul răpit.

“În cei 22 de ani de carieră, de câte ori m-a întrebat cineva care au fost momentele mele de glorie, menţionam asta - că am scos un bebeluş dintr-o cutie. Nu m-am concentrat prea mult pe asta, pentru că e unul dintre lucrurile obişnuite pe care le facem”, spune agentul.

De curând, agentul s-a pensionat. Colegii au vrut să-i facă o surpriză şi l-au căutat pe copilul răpit. L-au găsit în armata americană. Întâlnirea a fost una extrem de emoţionantă, mai ales pentru agentul FBI.

“S-a ţinut tare, am crezut că va izbucni în plâns, dar a rezistat. Vreau să-i transmit un mare "mulţumesc" pentru tot ceea ce a făcut, fără ajutorul lui nu aş fi unde sunt acum: un puşcaş marin al SUA”, spune copilul.

VIDEO PROTVPLUS.RO