Ultima fotografie cu politistul Keith Palmer, ucis in atacul din Londra. Ce a marturisit turista care s-a pozat cu el

24-03-2017 09:22


keith palmer

O turista din Statele Unite a publicat ultima fotografie cu ofiterul de politie Keith Palmer, ucis miercuri, in atacul de la Partlamentul Marii Britanii. 

Palmer a fost fotografiat cu 45 de minute inainte de a fi injunghiat mortal de Khalid Masood, relateaza BBC News, conform news.ro.

Staci Martin, din Florida, era in vizita la Londra si l-a rugat pe ofiterul care pazea Parlamentul sa faca o fotografie cu ea.

“Era prima data cand mergeam la Londra, i-am vazut palaria si mi-am spus: Trebui sa fac o poza cu el, cu palaria lui”, a povestit ea pentru ABC News.

“M-am dus la el si i-am spus ‘Te superi daca fac o poza?’. A spus ‘nicio problema’, era chiar amabil”, a adaugat ea.

La mai putin de o ora dupa aceea, Martin se afla in taxi cand a aflat ca a avut loc un incident armat si a vazut un elicopter si vehicule de interventie in situatii de urgenta.

Femeia l-a recunoscut pe Palmer din fotografia publicata dupa ce autoritatile au confirmat ca acesta a murit in atac.

Martin crede ca fotografia facuta de ea este una dintre ultimele cu ofiterul in viata, asa ca se simte “obligata” sa o predea familiei. “Vreau doar sa ma asigur ca au acest lucru cu el”, a adaugat turista.

De asemenea, doi elevi britanici care s-au fotografiat anul trecut cu politistul au publicat imaginea pe internet, in semn de omagiu. Will Robins si Tyler Chatterley-Russell, in varsta de 16 ani, au povestit pentru Evening Standard ca a fost idea politistului sa se strambe amuzant in fotografie.

Familia, lui Palmer, care avea 48 de ani, a declarat intr-un comunicat ca barbatul va ramane in amintire ca un “tata si sot extraordinar”. Ei l-au descris drept “un fiu, frate si unchi iubit. Un sustinator vechi al Charlton FC”.

Politia Metropolitana a anuntat ca, in scop de respect, numarul ofiterului, 4157U, nu va mai fi oferit vreodata unui alt politist.

In atacul de miercuri au murit si Aysha Frade, o profesoara de 43 de ani, Kurt Cochran, 54 de ani, in timp ce un barbat de 75 de ani a murit joi seara dupa ce a fost deconectat de la aparatele care il mai tineau in viata.

Sursa: BBC

VIDEO PROTVPLUS.RO