UE, hotarata sa "lupte imotriva Statului Islamic" dupa decapitarea lui Sotloff

Dată publicare: 03-09-2014 22:38
Dată actualizare: 06-09-2014 07:01


UE

Uniunea Europeana s-a declarat miercuri "angajata mai mult ca oricand in sustinerea eforturilor internationale de lupta impotriva Statului Islamic (SI)", dupa decapitarea celui de-al doilea jurnalist american, scrie AFP, citata de Mediafax.

"Asasinarea scandaloasa a jurnalistului american Steven Sotloff este o noua demonstratie a hotararii Statului Islamic de a-si continua si extinde strategia terorii", afirma serviciul diplomatic al UE intr-un comunicat.

SI, care a revendicat deja, la 19 august, decapitarea jurnalistului american James Foley, si-a pus in practica amenintarile de a-l ucide pe Sotloff ca raspuns la mentinerea sprijinului american pentru fortele irakiene si kurde, care le-au aplicat lovituri dure jihadistilor in ultimele zile.

"UE este angajata mai mult ca oricand in sustinerea eforturilor internationale de lupta impotriva Statului Islamic si tuturor gruparilor teroriste care pun in pericol stabilitatea regionala si mondiala".

"Aceasta atrocitate (...) constituie un afront la valorile si drepturile universale cunoscute", au afirmat cele 28 de state membre UE.

UE subliniaza "necesitatea de a nu menaja niciun efort" pentru ca toti autorii acestor acte sa "dea socoteala".

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO