Ucraina a infiintat o brigada pentru a se apara de "pretentiile teritoriale ale Romaniei". Comandantul e un erou de razboi

Ultima actualizare: 24-09-2015 07:07
exercitiu militar Ucraina

Potrivit unei publicatii locale din Ucraina, ministerul apararii de la Kiev a creat o unitate militara cu scopul declarat de a se apara de Romania.
 

O noua brigada este infiintata "in Bucovina pentru apararea in fata unor posibile pretentii ale Romaniei asupra acestei regiuni". Anuntul a fost facut luni, la Ivano-Frankivsk, de seful Departamentului de organizare-mobilizare din cadrul comandamentului operativ 'Zapad', colonelul Viktor Kevliuk, informeaza ziarul local „Stick”, care a fost citat de agentia de presa rusa oficiala TASS.

'Ministrul apararii al Ucrainei a luat decizia de forma o noua brigada montana de asalt cu numarul 10. Locul de inartiruire al brigazii va fi Colomeea. Avem sarcina de a vedea ce a ramas acolo din obiectivele militare, de a desfasura actiuni de reconstructie si reutilare a cazarmilor. Dupa aceasta, vom fi gata sa angajam pe baza de contract in jur de o mie de voluntari', a declarat Kevluk, potrivit aceleiasi surs, citata de Agerpres.

'Obiectivul principal al brigazii este apararea in fata unor ipotetice pretentii teritoriale asupra Bucovinei din partea Romaniei', a mai spus colonelul ucrainean. Acesta a precizat, insa, ca exista inca o zona de conflict unde ar putea fi nevoie de combatanti care 'sa stie sa lupte foarte bine in munti - Crimeea'.

Este planificat ca formarea unitatii militare sa se incheie pana la 30 octombrie. Comandantul brigazii va fi locotenent-colonelul Vasil Zubanici, declarat erou al Ucrainei pentru rolul sau in luptele cu separatistii din Donetk, in care a fost grav ranit in timpul unui asalt asupra aeroportului din Luhansk.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO