Ucigașul polițistului italian, fotografiat în cătuşe, legat la ochi. Reacția americanilor

Dată publicare: 29-07-2019 18:34
Dată actualizare: 29-07-2019 21:38


suspect crima politist

Unul dintre cei doi adolescenţi americani arestaţi pentru uciderea unui carabinier apare într-o imagine controversată, legat la ochi şi încătuşat

Înduioșați de destinul frânt prematur al unui carabinier inimos și devotat profesiei, italienii îl plâng pe ofițerul înjunghiat mortal de doi studenți americani, în vârstă de 18, respectiv 19 ani.

Mii de oameni s-au recules în fața sicriului, în timp ce ministrul de interne Matteo Salvini promite că ucigașii vor fi pedepsiți exemplar. Autoritățile italiene au difuzat apelul primit la serviciul de urgență, care l-a trimis pe carabinier în misiunea fatală.

Sergio Brugiarelli, victimă:"Raportez că mi-a fost furată geanta. Mă aflu în piaţa Gioacchino Belli. I-am sunat pe cei care mi-au furat-o şi îmi cer bani ca să mi-o înapoieze.Trebuie să depun plângere pentru că am documente, acte, ceva bani, numărul de asigurare socială, permisul de şofer, telefonul, totul."

Ce nu reiese din convorbire este că reclamantul le-ar fi vândut celor doi americani aspirină pisată în loc de cocaină. Când şi-au dat seama de înşelăciune, tinerii i-au smuls geanta şi, ulterior, i-au cerut 100 de euro în schimbul ei.

Operatorul de la urgenţe a trimis doi carabineri în haine civile, la locul de întâlnire convenit între americani şi escrocul italian. Când ofiţerii i-au confruntat pe americani, unul dintre studenţi l-a înjunghiat mortal pe Mario Cerciello Rega, în vârstă de 35 de ani.

Totuşi, în Statele Unite nu a şocat atât crimă, cât fotografia publicată de Corriere della Sera cu unul dintre suspecţi. Gabriel Christian Natale-Hjorth, în vârstă de 18 ani, şi Finnegan Lee Elder, în vârstă de 19 ani, au fost arestaţi după ce carabinierul Mario Cerciello Rega a fost înjunghiat mortal, joi noaptea.

Într-o fotografie distribuită masiv de presa italiană şi internaţională, Natale-Hjorth poate fi văzut într-o secţie de poliţie, aşezat pe un scaun, cu capul aplecat şi legat la ochi.

Comandantul carabinierilor din Roma, Francesco Gargaro, a declarat luni postului public de radio RAI că modul în care a fost tratat suspectul este "complet nejustificat şi nu va fi în niciun caz tolerat". Ofiţerul a confirmat că este în curs o anchetă penală pentru a stabili cine l-a legat la ochi pe Natale-Hjorth.

Premierul italian Giuseppe Conte a condamnat incidentul şi a declarat că poliţistul suspectat de rele tratamente a fost eliminat din dosar. "Să fie clar: aplicarea acestui tratament unei persoane private de libertate nu corespunde cu principiile şi valorile noastre legale şi de fapt reprezintă o infracţiune sau chiar două", a scris el pe Facebook.

Bărbie Nadeau: "Circula fotografia unuia dintre suspecţi, ţinut legat la ochi şi cu capul plecat într-o secţie de poliţie. Poliţia italiană încearcă acum să afle cum a ajuns poza în presă. La Roma, toată atenţia se concentrează asupra victimei, ofiţerul de 35 de ani, care abia se întorsese din luna de miere. Oamenii au stat cu sutele la cozi ca să-i aducă un ultim omagiu. Carabinierul va fi înmormântat în sudul Italiei, lângă Napoli, slujba urmând să aibă loc în biserica în care s-a cununat la începutul lunii iunie."

"Adevărata victimă este carabinierul, nu ucigaşul", a răspuns tăios ministrul italian de interne criticilor de peste Ocean.

Matteo Salvini s-a pronunţat în favoarea pedepsei cu închisoarea pe viaţă pentru cei doi americani. În oraşul natal al acestora, San Francisco, unii sunt uluiţi, altora par să li se confirme intuiţii mai vechi.

Matt Kearney, fost coleg de clasă: "Uneori mi se părea că s-ar droga, e doar o impresie a mea, nu am dovezi.”

Potrivit autorităţilor italiene, cei doi studenţi americani şi-ar fi recunoscut fapta. Însă, în fata judectorului au refuzat să răspundă oricărei întrebări.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO