Turcia, zguduita de 8 atentate teroriste in ultimele luni. Peste 200 de persoane au fost ucise in atacuri

Ultima actualizare: 02-07-2016 00:00
explozie in Istanbul

Atentatul terorist petrecut marti noapte la aeroportul Ataturk din apropiere de Istanbul este ultimul dintr-un lung sir de atacuri care au zguduit Turcia anul acesta.

In urma cu exact trei saptamani, tot intr-o zi de marti, dimineata, in data de sapte iunie, un atac sangeros cu o masina capcana a lasat in urma 11 morti si 36 de raniti. Vizat a fost un autobuz aflat intr-o zona intens circulata a Istanbulului. Puteti citi aici reportajul pe larg.

In data de 30 mai, o explozie a avut loc in Silopi, oras situat in provincia Sirnak, in apropiere de granita cu Irakul. Patru civili au fost ucisi si 19 persoane ranite. Vedeti materialul aici.

Tot marti, in data de 10 mai, un atentat cu bomba ce a vizat o masina de politie a avut loc in centrul localitatii Diyarbakir, principalul oras din sud-estul majoritar kurd al Turciei. Trei oameni si-au pierdut viata, iar bilantul ranintilor a ajuns in final la 45. Reportajul pe larg aici.

Istoricul recent al atentatelor din Turcia

Martie 2016: 35 de persoane au fost ucise de militantii kurzi in Ankara, altiu 4 au murit intr-un atac sinucigas in Instanbul

Februarie 2016: 28 de persoane dintr-un convoi militar au murit la Ankara

Ianuarie 2016: 12 turisti germani au murit intr-un atentat sinucigas al Statului Islamic, in Istanbul

Octombrie 2015: Peste 100 de persoane au fost ucise intr-un dublu atentat sinucigas cu bomba, la un mars al pacii din Ankara

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO