Trump consideră ”terorism domestic” protestele din Kenosha. Cum compară acțiunile brutale ale poliției cu golful

Ultima actualizare: 02-09-2020 14:40

Făgăduind că va restabili „legea și ordinea”, Donald Trump a fost în vizită la Kenosha, locul mai multor nopți de revolte şi violenţe, după ce un poliţist a împuşcat în spate un afro-american, Jacob Blake, care a refuzat să se oprească la somații.

 

Trump a luat apărarea poliţiei și a dat vina pe aşa numitul "terorism domestic" pentru distrugerile din statul Wisconsin.

"Eu sunt pentru lege şi ordine".

Preşedintele a vizitat zone ale oraşului cu distrugeri, după proteste.

Trump: "Acestea nu sunt proteste paşnice, ci terorism domestic. Am trimis membri ai Gărzii Naţionale şi agenţi federali la Kenosha pentru oprirea violenţelor".

Trump a apărat acţiunile poliţiei și a acuzat presa că prea scoate în evidenţă doar "părţile rele".

Trump: "Cred că poliţia face o treabă excelentă, dar cred că mai aveţi ceva mere stricate".

Într-un interviu înaintea vizitei, a găsit o analogie cu golful când s-a referit la acţiuni brutale ale unor poliţişti.

Trump: "Şi ei îi imobilizează sufocându-i. E la fel ca la o partidă de golf, când ratezi punctul de la un metru. Doar nu facem comparaţii cu golful. Spun că unii îi sufocă, dar sunt şi unii răi. Avem din ambele categorii".

Totuși, preşedintele a exprimat ceva compasiune pentru cei care au fost răniţi în cursul ciocnirilor violente cu poliţia.

Trump: "Îmi pare teribil de rău pentru oricine a trecut prin asta".

Dar nu crede că în poliţia americană există manifestări rasiste sistematice.

Cu toate că guvernatorul statului Wisconsin şi alţi oficiali locali i-au cerut să-şi amâne vizita la Kenosha, pentru a nu a agita spiritele, Trump a venit. Şi nu toată lumea l-a întâmpinat cu simpatie.

Protest: "Mâinile sus! Nu trage!".

Manifestanţii pro şi contra au ridicat tensiunea pe străzi.

Protest: "Vieţile celor de culoare contează! Toate vieţile contează!".

A venit doar pentru a-şi face campanie electorală. Aşa au catalogat vizita preşedintelui apropiaţii şi familia lui Jacob Blake - tânărul de culoare împuşcat în spate, de şapte ori, de un poliţist, când urcase în maşina în care erau şi copii lui.

 

”E aici pentru a semăna haos și teamă”

 

Tanya McClean, prietenă a familiei Blake: "E acelaşi motiv pentru care a vizitat Portland. E aici pentru a semăna haos şi teamă".

B'Ivory LaMarr, avocatul familiei Blake: "Ar fi trebuit ca scopul principal al vizitei, preocuparea principală a preşedintelui, să fie Jacob Blake. De aceea revolta a cuprins această ţară".

Numai că preşedintele nu şi-a găsit timp să-l viziteze pe Jacob Blake, aflat în continuare pe patul spitalui. Şi nici cu vreun membru al familiei nu s-a întâlnit.

Trump: "Nu am apucat să vorbesc cu mama (lui Jacob Blake). Am auzit că este o femeie cumsecade. Mi-a spus pastorul".

La Kenosha, Trump a anunţat că administraţia sa va aloca 4 milioane de dolari pentru repararea stricăciunilor şi încă un milion pentru bugetul poliţiei locale.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO