VIDEO șocant. Un bărbat de culoare din SUA a fost împușcat de 11 ori de 6 polițiști

Ultima actualizare: 23-08-2020 11:29
Politia SUA

Un bărbat de culoare a fost împușcat mortal de 11 ori de către polițiștii americani, după ce a refuzat să asculte ordinele acestora și a încercat să se îndepărteze de ei.

Potrivit unei înregistrări video publicată de TMZ, incidentul a avut loc la o benzinărie din Lafayette, Louisiana, unde poliția ar fi intervenit în urma unei sesizări telefonice.

Astfel, acolo au ajuns, inițial, 6 polițiști, care, potrivit înregistrării, i-au cerut bărbatului să stea pe loc, însă ... fără succes. Femeia care a filmat cu telefonul mobil spune la un moment dat că bărbatul de culoare părea să țină un cuțit în mână.

De asemenea, femeia spune că poliția ar fi folosit un pistol cu șocuri electrice, dar care nu a reușit să-l oprească pe bărbatul recalcitrant. La un moment dat, când s-a apropiat de benzinărie, se aud 11 focuri de armă, iar bărbatul de culoare cade la pământ.

Un purtător de cuvânt al Poliției Louisiana a declarat ulterior că victima fusese implicată într-un scandal într-un magazin. Deocamdată nu este clar ce s-a întâmplat exact, însă se pare că poliția l-ar fi urmărit aproape 1 kilometru până au ajuns la acea benzinărie, unde s-a întâmplat tragedia.

Toți agenții de poliție implicați în acest incident fac acum obiectul unei investigații administrative interne.

Potrivit ABC News, care citează Associated Press, mama victimei a declarat că fiul ei, pe nume Trayford Pellerin, era inteligent, timid și făcea terapie pentru anxietate socială.

Avocatul familiei a mai precizat că intenția lor este să își caute dreptatea în instanță. Moartea lui Pellerin a provocat organizarea unor proteste, sâmbătă noaptea, în oraș.

”În loc să-i dea ajutor, i-au dat gloanțe”, a declarat avocatul de drepturi civile Ben Crump, care susține că unii martori afirmă că bărbatul de 31 de ani nu ar fi fost înarmat.

Familia este de părere că Pellerin ar fi avut o criză provocată de probleme mentale. 

 

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO