Donald Trump i-a făcut „criminali” pe cei care îl contestă. „Aceştia nu sunt manifestanţi” a spus președintele SUA

Ultima actualizare: 29-08-2020 17:44
donald trump la miting aeroport
Getty

Manifestanții care au scandat împotriva lui Trump joi, la Casa albă, sunt „criminali” a spus președintele SUA, sâmbătă, la un miting electoral.

În contextul revoltelor sociale după uciderea sau rănirea mai multor afroamericani de către polițiști, manifestanţii împotriva lui Trump au scandat ”fără pace nu e dreptate” în faţa Casei Albe, iar invitaţii președintelui au putut auzi claxoane din grădina reşedinţei prezidenţiale.

Trump a declarat la un miting cu susţinători în New Hampshire - unde democrata Hillary Clinton l-a înfrânt în 2016 şi unde rivalul său, Joi Biden, este creditat ca învingător - că invitaţii la eveniment, joi, la Casa Albă, s-au trezit în faţa unei ”bande de criminali”, relatează news.ro.

Trump îndeamnă adesea la reprimarea dură a manifestațiilor.

„Aceştia nu sunt manifestanţi”, a spus el unei mulţimi adunate pe pista aeroportului, unde a avut loc mitingul.

„Sunt anarhişti, agitatori, răzvrătiţi, jefuitori”, a acuzat președintele SUA, criticat din cauza lipsei de empatie faţă de moartea afroamericanului George Floyd, ucis după ce un polițist l-a sufocat cu genunchiul pe piept.

Ultmul incident a avut loc la Kenosha, Wisconsin, duminica trecută. Un poliţist alb l-a rănit grav pe afroamericanul Jacob Blake. Acesta se îndepărta de forțele de ordine, nu ar fi răspuns somațiilor și polițistul l-a împuşcat în spate, de șapte ori. Incidentul a provocat un nou val de tensiuni.

Câteva mii de oameni au luat parte vineri, la Washington, la un marş împotriva rasismului, cu ocazia marcării a 57 de ani de la discursul ”i Have a dream” al lui Martin Luther King.

Donald Trump pozează în apărătorul ”legii şi ordinii” în mesajul său electoral. Președintele american tocmai a acceptat oficial candidatura din partea Partidului Republican în alegerile prezidenţiale din noiembrie.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO