Trei surori cer ca tatăl lor să fie executat după ce le-a omorât mama: ”Este un criminal odios”

Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Luni 29 Octombrie 2018 13:33
Categorie: Internaţional
coreea de sud

Peste 150.000 de sud-coreeni au semnat o petiţie iniţiată de trei surori care cer ca tatăl lor să fie executat pentru că le-a omorât mama, într-un caz care a intensificat dezbaterea asupra reprimării violenţelor conjugale în ţara asiatică, relatează luni AFP

După ce a fost supusă ani la rând la violenţe din partea fostului soţ, mama tinerelor a murit săptămâna trecută înjunghiată de acesta în parcarea locuinţei sale.

"Tatăl nostru este un criminal odios care trebuie izolat de societate", afirmă cele trei fete într-o petiţie înregistrată pe site-ul preşedinţiei sud-coreene. "Cerem să fie condamnat la moarte pentru a-l împiedica să mai facă alte victime". Luni la prânz, petiţia strânsese 147.333 de semnături, transmite agerpres.

Pedeapsa cu moartea este prevăzută în legislaţia sud-coreeană, dar nu a mai fost aplicată din 1997.

Crima de săptămâna trecută a pus din nou în lumină lipsa de acţiune a justiţiei sud-coreene în faţa violenţelor conjugale. De multe ori, autorii de agresiuni scapă doar cu ordine de restricţie sau cu obligaţia de a merge la psiholog. Potrivit Comisiei ONU pentru eliminarea discriminării împotriva femeilor, aproape jumătate dintre plângerile pentru violenţe conjugale depuse în 2015 au fost clasate.

Organizaţiile de apărare a drepturilor notează că actuala legislaţie urmăreşte mai curând să asigure apărarea structurii familiei şi nu să-i sancţioneze pe autorii de violenţe, ceea ce nu ajută la reglementarea problemei.

"Autorii trebuie pedepsiţi, nu consiliaţi", a subliniat luni Kim Myung-jin, membră a unei asociaţii, în timpul unei manifestaţii la Seul.

Tatăl celor trei, identificat doar cu numele "Kim", a fost arestat şi, potrivit presei, şi-ar fi recunoscut fapta, iar avocatul lui susţine că regretă ce a făcut. Cele trei surori afirmă că mama lor a fost supusă timp de 20 de ani la violenţe şi ameninţări cu moartea din partea tatălui lor.

"Chiar şi după ce au divorţat, tatăl nostru venea la noi acasă cu un cuţit", a declarat una dintre fiice pentru ziarul Chosun Ilbo. "De câte ori se întâmpla asta, trebuia să plecăm".

Permanent urmărită, mama se ascundea luni la rând în adăposturi pentru femei sau la ţară, dar tatăl lor reuşea mereu să o găsească şi o bătea. "Într-o zi tatăl meu a urmărit-o pe sora mea şi a descoperit unde locuiam", a povestit una dintre surori. "Avea un cuţit, bandă adezivă şi sfori şi a ameninţat că ne omoară". "Am trăit mereu în teamă. Ne-am mutat de şase ori în patru ani", a mai spus ea.

coreea de sud Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO
Prințul Philip
Revolta uneia din femeile rănite în accidentul produs de prințul Philip
Prinţul Philip, avertizat de poliţie după ce a condus fără centură la 2 zile după accident
Lupte de stradă în Atena. Manifestanți cu cagule au încercat să intre în Parlament
SUA au trimis un distrugător în Marea Neagră pentru ”sprijinul aliaților”. Răspunsul Rusiei
Amendă uriașă pentru părinții care scot copiii de la școală mai devreme pentru vacanțe
Un bărbat și-a riscat viața să ajute o șoferiță blocată pe calea ferată. Imagini șocante
julen
Prima imagine cu copilul căzut de 8 zile într-un puț, în Spania. Ce indicii au salvatorii
Un bărbat a fost pus sub acuzare pentru folosirea unei drone deasupra aeroportului Heathrow
Cel mai bătrân om din lume a murit în somn. Câți ani avea japonezul
Panică într-un avion care zbura spre Dubai. Pasagerii acuzau că se sufocă: ”Se făcuse verde”
”Afacerea” ilegală pusă în practică de o studentă. Ce a făcut cu zeci de cai
Caii au fost de partea legii. Cum a fost prins de polițiști un suspect fugar