Trei surori cer ca tatăl lor să fie executat după ce le-a omorât mama: ”Este un criminal odios”

Ultimul update: Luni 29 Octombrie 2018 13:48
Data publicarii: Luni 29 Octombrie 2018 13:33
Categorie: Internaţional
coreea de sud

Peste 150.000 de sud-coreeni au semnat o petiţie iniţiată de trei surori care cer ca tatăl lor să fie executat pentru că le-a omorât mama, într-un caz care a intensificat dezbaterea asupra reprimării violenţelor conjugale în ţara asiatică, relatează luni AFP

După ce a fost supusă ani la rând la violenţe din partea fostului soţ, mama tinerelor a murit săptămâna trecută înjunghiată de acesta în parcarea locuinţei sale.

"Tatăl nostru este un criminal odios care trebuie izolat de societate", afirmă cele trei fete într-o petiţie înregistrată pe site-ul preşedinţiei sud-coreene. "Cerem să fie condamnat la moarte pentru a-l împiedica să mai facă alte victime". Luni la prânz, petiţia strânsese 147.333 de semnături, transmite agerpres.

Pedeapsa cu moartea este prevăzută în legislaţia sud-coreeană, dar nu a mai fost aplicată din 1997.

Crima de săptămâna trecută a pus din nou în lumină lipsa de acţiune a justiţiei sud-coreene în faţa violenţelor conjugale. De multe ori, autorii de agresiuni scapă doar cu ordine de restricţie sau cu obligaţia de a merge la psiholog. Potrivit Comisiei ONU pentru eliminarea discriminării împotriva femeilor, aproape jumătate dintre plângerile pentru violenţe conjugale depuse în 2015 au fost clasate.

Organizaţiile de apărare a drepturilor notează că actuala legislaţie urmăreşte mai curând să asigure apărarea structurii familiei şi nu să-i sancţioneze pe autorii de violenţe, ceea ce nu ajută la reglementarea problemei.

"Autorii trebuie pedepsiţi, nu consiliaţi", a subliniat luni Kim Myung-jin, membră a unei asociaţii, în timpul unei manifestaţii la Seul.

Tatăl celor trei, identificat doar cu numele "Kim", a fost arestat şi, potrivit presei, şi-ar fi recunoscut fapta, iar avocatul lui susţine că regretă ce a făcut. Cele trei surori afirmă că mama lor a fost supusă timp de 20 de ani la violenţe şi ameninţări cu moartea din partea tatălui lor.

"Chiar şi după ce au divorţat, tatăl nostru venea la noi acasă cu un cuţit", a declarat una dintre fiice pentru ziarul Chosun Ilbo. "De câte ori se întâmpla asta, trebuia să plecăm".

Permanent urmărită, mama se ascundea luni la rând în adăposturi pentru femei sau la ţară, dar tatăl lor reuşea mereu să o găsească şi o bătea. "Într-o zi tatăl meu a urmărit-o pe sora mea şi a descoperit unde locuiam", a povestit una dintre surori. "Avea un cuţit, bandă adezivă şi sfori şi a ameninţat că ne omoară". "Am trăit mereu în teamă. Ne-am mutat de şase ori în patru ani", a mai spus ea.

coreea de sud Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO
ROMANIA, TE IUBESC!
Lansare "Romania, te iubesc!" - interviu Cosmin Savu
Aprope două decenii de jurnalism de investigație, într-o carte ca un carusel al emoțiilor. Te vei înduioșa, vei râde și te vei înfuria, (re)descoperind lumea în care trăim. O radiografie sinceră a României noastre cea de toate zilele, scrisă de elita investigației jurnalistice de televiziune - echipa ”România, te iubesc!”, se lansează duminică, 18 nopiembrie la Târgul Gaudeamus, standul editurii Humanitas.

02:31
ROMANIA, TE IUBESC!
Lansare "Romania, te iubesc!" - interviu Paula Herlo
Aprope două decenii de jurnalism de investigație, într-o carte ca un carusel al emoțiilor. Te vei înduioșa, vei râde și te vei înfuria, (re)descoperind lumea în care trăim. O radiografie sinceră a României noastre cea de toate zilele, scrisă de elita investigației jurnalistice de televiziune - echipa ”România, te iubesc!”, se lansează duminică, 18 nopiembrie la Târgul Gaudeamus, standul editurii Humanitas.

03:06
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Oana vs Antinia
Oana și Antinia au cântat în numele iubirii, pentru muzică. Ce alegere a făcut Irina Rimes?

12:13
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Claudia Vs Izabela
Tensiune între antrenorii Vocea României. Claudia și Izabela au dat tot ce e mai bun, însă uite cum au reacționat Smiley și Tudor

13:37
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Dalina vs Lina
Dalina și Lina au interpretat într-un mod original piesa lui Katty Perry "Roar" și au sfârșit confruntarea într-o mare de aplauze. Pe cine a ales Smiley?

08:42
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Alexandra vs Teodora vs Romanița
Au pășit pe scena Vocea României ca niște adevărate artiste și au realizat un trio fantastic. A fost o alegere grea, însă Tudor a decis

11:12
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Maria Vs Eva
Emoții mari pe scena Vocea României. Uite cum s-au descurcat Maria și Eva

09:13
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Andrei vs Claudiu
Până și Adele ar fi dansat pe o asemenea interpretare. Uite ce moment plin de energie au avut băieții pe scenă. Ce-a avut de spus Smiley?

12:15
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Madalina vs Maria
Transmit o emoție pe care e greu să nu empatizezi. Mădălina și Maria au abordat o interpretare foarte interesantă însă antrenorii au avut păreri diferite

10:59
LAS FIERBINTI
Dedicaţia e gratis
Bobita, Giani, Celentano, Dorel si toate celelalte personaje sunt pregatite sa faca fata unor noi aventuri.

07:59
Incendiu California
A vrut să își refacă viața în California, după un uragan, însă a ajuns victimă a incendiilor
Papa Francisc: "Strigătul celor săraci este greu de auzit pentru că este dominat de vacarmul celor foarte bogaţi"
Tot statul California a devenit un uriaş focar de incendiu. Focul s-ar putea extinde în tot vestul SUA
Ultima redută ISIS din Siria a fost cucerită. Unde ar fi fugit jihadiştii
Oraşul Paradise, transformat în iad. După ce au rămas sub cerul liber, localnicii sunt loviţi şi de epidemii
Avion din timpul celui De-al Doilea Război Mondial prăbușit într-o parcare. Bilanțul victimelor
bataie greci
Ciocniri între polițiști și protestatari la comemorarea Revoltei de la Politehnica din Atena
Alertă în Olanda, din cauza unei tradiţii de Moş Nicolae. Personajul care a provocat lupte de stradă
Cehii au protestat împotriva premierului miliardar Andrej Babis. Acuzațiile aduse
300.000 de francezi au protestat împotriva scumpirii carburanţilor. Ciocniri cu sute de răniţi
Zeci de civili, între care și copii, uciși în Siria. Cel mai grav bilanț din ultimele două luni
Donald Trump laudă militarii trimiși la granița cu Mexicul: „O barieră puternică”