Trei adolescente din SUA, prinse dupa ce au furat bani si au fugit spre Siria pentru a se alatura teroristilor din SI

Ultima actualizare: 25-10-2014 06:54
ISIS retele de socializare

Trei adolescente dintr-o suburbie a orasului Denver, SUA, au fugit de acasa si au plecat spre Siria, cu intentia de a se alatura trupelor extremiste ale Statului Islamic.

Parintii au alertat autoritatile, iar cele trei fete, toate minore, au fost oprite din drumul lor in Germania.

Adolescentele - doua surori cu descendenti somalezi si prietena lor, a carei familie este de origine sudaneza, potrivit unui functionar public din localitatea lor de domiciliu - au fost retinute vinerea trecuta la Frankfurt, la aterizarea avionului cu care au venit din SUA. Fetele au fost preluate de FBI, iar a doua zi au fost urcate in avion si duse la Denver, potrivit CNN.

Imediat dupa fuga de-acasa, parintii celor trei fete au anuntat FBI, pentru ca erau ingrijorati ca acestea ar putea sa plece spre Turcia. "FBI face investigatii cu privire la motivul pentru care adolescentele au plecat de acasa. De asemenea, ele au fost insotite pe drumul de intoarcere catre Denver. Acestea sunt toate informatiile pe care vi le putem furniza pana in acest moment", a declarat Sue Payne, un purtator de cuvant al FBI.

Fetele, care au cetatenie americana, au 15, 16 si 17 ani, potrivit unor surse judiciare locale. Se pare ca plecarea a fost organizata de cea mai mare dintre ele. FBI verifica acum conversatiile purtate online, pentru a stabili daca fetele au fost ajutate de cineva.

Glenn Thompson, de la biroul serifului din Arapahoe, spune ca tatal celor doua surori a constatat ca din casa lipsesc 2.000 de dolari. Parintii celor trei fete spun ca nu stiau nimic despre planul acestora si ca nu s-a intamplat niciodata sa lipseasca de acasa nemotivat.

Nu este foarte clar cum cele trei fete si-au planificat calatoria si ce traseu aveau sa urmeze pana in Siria, insa autoritatile spun ca intentia lor aceea de a se alatura jihadistilor din Statul Islamic. FBI i-a interogat pe parintii fetelor, dar si pe acestea, si a transmis ca cel putin pana in acest moment nu a fost formulata nicio acuzatie.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO