Trecători bătuți de colindători pe străzi. Anunțul îngrijorător al autorităților

Ultima actualizare: 08-12-2019 17:05
Trecători bătuți de colindători pe străzi
Getty

Autoritățile din Austria și-au manifestat îngrijorarea după ce mai multe persoane au acuzat că au fost victimele unor acte de violență din partea unor colindători, costumați în celebrul personaj local Krampus.

În Austria, Krampus face parte din tradițiile de dinaintea Crăciunului de mai multe secole. Bărbații își pun măști înfricoșătoare și pornesc pe străzi, pentru a-i speria pe copii și pe adulți, de la sfârșitul lunii noiembrie până la mijlocul lunii decembrie.

Însă, în ultima perioadă, se pare că acești colindători se fac vinovați de numeroase acte de violență asupra trecătorilor, notează The Guardian.

Poliția a raportat că, în regiunea Carinthia, s-au înregistrat mai multe plângeri împotriva acestora. O persoană ar fi fost lovită peste față cu o nuia, iar un băiat de 11 ani a fost lăsat cu urme sângerânde pe coapsă.

De asemenea, în Klagenfurt, doi pompieri s-au plâns că au fost bătuți de un grup de colindători, în timp ce, în Salzburg, duminica trecută, poliția a fost chemată să liniștească un grup de colindători beți, în centrul orașului.

Un video filmat pe străzile din Sterzing, în Tirolul de sud, îi arată pe spectatori fugind panicați din calea unor colindători, care loveau și băteau o persoană căzută la pământ.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO