Tragedie la un zoo din Noua Zeelanda: o ingrijitoare a fost ucisa de un tigru de Sumatra. Ce se va intampla cu animalul

Ultima actualizare: 25-09-2015 07:02

O gradina zoologica din Noua Zeelanda a fost lovita de tragedie. Un tigru de Sumatra a omorat o ingrijitoare care lucra acolo de zece ani.

In urma unei anchete, conducerea gradinii zoologice a decis sa nu eutanasieze tigrul, stabilind ca acesta a actionat firesc in conditiile date. Tigrii de Sumatra sunt o specie extrem de rara: doar 400 de exemplare mai exista in acest moment in lume.

In urma cu patru ani, Samantha Kudeweh a aparut intr-un documentar despre veterinari care ingrijesc animale salbatice. Atunci, chiar ea insista asupra masurilor de siguranta pe care si le iau ingrijitorii, precizand ca nu intra niciodata singuri in cusca animalelor mari si sunt intotdeauna pregatiti sa se apere.

Brett Christian, medic veterinary: "Avea foarte multa experienta cu felinele mari. Uneori, se intampla ca ingrijitorii sa isi formeze relatii cu felinele, iar asta ii face sa fie mai putin vigilenti."

Se pare ca Samantha a incalcat regulile si a intrat singura in cusca lui Oz, un tigru de Sumatra de 140 de kilograme. Femeia a fost gasita moarta, dar autoritatile nu au dat publicitatii detaliile. Specialistii cred insa ca tigrul n-ar fi devenit agresiv daca in cusca nu s-ar fi aflat si o femela.

Brett Christian, medic veterinary: "In aceasta perioada a anului, felinele pot fi posesive si, uneori, foarte agresive."

Peste 10.000 de oameni au semnat o petitie pe Facebook, pentru ca gradina zoologica sa nu eutanasieze tigrul. Dorinta li s-a indeplinit, dar din ratiuni stiintifice, nu emotionale.

Helen Castles, corespondent TVNZ: "Gradina zoologica a decis ca Oz sa nu fie eutanasiat, explicand, intr-un comunicat, ca face parte dintr-o specie rara si are o contributie esentiala la programul de reproducere a acesteia."

Alti doi ingrijitori de la aceeasi gradina zoologica au fost ucisi in 2009 si 2012, unul de un tigru alb, iar celalalt de un elefant.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO