Tensiuni in Congresul american. Protest inedit in sala de sedinte in legatura cu legea impotriva armelor de foc

Ultima actualizare: 26-06-2016 00:08
Senat SUA

Democratii si republicanii americani din Camera Reprezentantilor sunt prinsi intr-o confruntare dramatica, dupa ce un grup de congresmeni a ocupat sala de sedinte pentru a cere votarea unei legislatii mai aspre impotriva armelor de foc.

Democratii au ocupat efectiv tribuna si podeaua si impiedica derularea activitatii in Congres. Ei avertizeaza ca nu se dau dusi pana cand nu va fi convocat votul. 

Tensiunile au explodat dupa ce presedintele republican al Camerei Reprezentantilor a incercat sa impuna un vot pe cu totul alt subiect. Timp de 14 ore, democratii au stat pe jos si au protestat zgomotos, inainte ca liderul republican sa inchida camerele de televiziune si microfoanele.

Nici Senatul american nu a reusit luni sa adopte o lege menita sa ii impiedice pe suspectii de terorism sa achizitioneze arme.

Criza politica are loc la 10 zile dupa cel mai sangeros atac armat din istoria Statelor Unite: 49 de oameni au fost impuscati mortal de un american de origine afgana, intr-un club de homosexuali din Florida.


"- Ridicati-va, democrati! Ridicati-va americani!

- Nu se mai poate!!

- Vom ocupa acesta sala, nu mai acceptam s afim impiedicati sa votam!

- Nu plecam de aici pana cand nu votam!

- Americani, ne puteti ajuta sa castigam aceasta batalie!

- Sunati-va reprezentantii din Congres! Sunati- pe acesti republicani si spuneti-le ca vrem sa votam!

- America, poti castiga aceasta batalie in noaptea asta!"

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO