Tara in care femeile fac baie in mare IMBRACATE, cand nu e niciun barbat sa le vada. FOTO

24-05-2014 11:03
Sursa: Daily Beast


Iran, Marea Caspica

In Iran, exista anumiti factori ai societatii care par sa fie obsedati de intarirea legislatiei impotriva expunerii femeilor in public sau chiar a ... formelor corpului acestora.

Conform DailyBeast, care citeaza Iran Wire, printre acesti factori se numara Paza iraniana de Coasta, care a declansat actiunea "Marea Sanatoasa". In cadrul acestei actiuni, militarii vor patrula pentru a descoperi femeile care ar putea ofensa populatia prin expunerea indecenta sau ar indrazni sa-si arate formele ude in fata barbatilor.

In total, coasta maritima a Iranului se intinde pe o suprafata de 2.700 de kilometri, la nord de Marea Caspica si in sudul Golfului Persic si Golfului Oman. Pentru femeile iraniene insa, acest lucru nu inseamna nimic altceva decat un lung sir de restrictii si frustrari. Femeile nu au voie sa inoate, nici chiar daca sunt singure sau insotite de cineva din familie. Ele pot intra in apa doar pe plajele special amenajate pentru femei, care, atentie, sunt separate de restul!

Iar o plaja pentru femei este inchisa in toate cele 4 parti, fara nicio vedere spre interior/exterior. Si, mai mult decat atat, aceste plaje sunt rare si pot fi gasite in doar cateva orase.

In cele mai multe tari din lume, plajele sunt printre principalele atractii turistice, iar turistii cheltuie multi bani pentru a inota si pentru a se bronza la soare. Iranul are potentialul de a promova acest gen de turism, datorita coastelor sale oceanice, insa, din cauza restrictiilor impuse asupra femeilor, turistii evita aceasta tara.

In acest timp, iraniencele trebuie sa faca fata acestor reguli dure, desi plajele Marii Caspice sunt printre cele mai frumoase din Iran. Acolo, politistii patruleaza pe nisip in cautarea celor care ar indrazni sa faca o baie.

Prima bariera pentru femei este codul de conduita islamic (care se mai numeste "hijab"). Daca nu sunt politisti prin zona, este posibil sa vedeti o femeie intrand in apa, insa imbracata din cap pana in picioare.

Scopul principal al operatiunii Marea Sanatoasa este sa separe femeile de barbati pe aceste plaje, dupa cum au anuntat chiar oficialii statului. Anul acesta, inainte de Anul Nou iranian de pe 21 martie, comandantul fortelor de securitate din provincia Bushehr a declarat intr-o conferinta de presa ca inotul mix pe plajele acestei regiuni nu va fi tolerat. Inotul mix, a mai spus comandantul Heidar Abbaszadeh, este impotriva decentei publice: "Ar provoca o reactie nefavorabila in opinia publica. Politia nu este impotriva inotului, insa daca lumea de plaje ar vedea un tanar barbat in apa alaturi de o femeie .. si-ar face o idee gresita despre provincia noastra."

Sursa: Daily Beast

Tags: iran, islam, plaja, femei,

VIDEO PROTVPLUS.RO