Surse: O cutie neagra a avionului EgyptAir, prabusit in Mediterana, identificata de o nava. Ce trebuie sa afle anchetatorii

Ultima actualizare: 04-06-2016 07:06
Caz EgyptAir

La Place, nava franceza care a pornit in cautarea ramasitelor avionului Airbus A320, a receptionat semnale de la cutia neagra apartinand zborului EgyptAir 804, care s-a prabusit pe 19 mai in Marea Mediterana.

Semnalul de la aparatele care inregistreaza conversatiile din cabina pilotilor, supranumite si cutii negre, a fost reperat la aproximativ 5 kilometri de presupusul loc al parbusirii aeronavei si la 290 de kilometri nord de coasta Egiptului, potrivit Sky News care citeaza autoritatile franceze.

Nava La Place este echipata cu trei dispozitive performante de detectare, care pot receptiona semnale subacvatice de la adancimi foarte mari. Acesatea poarta numele de Detectors 6000. Cutia neagra are o baterie ce ii permite sa poata fi reperata pana la cinci saptamani de la data prabusirii.

Pana in prezent mai multe parti ale aeronavei si cateva ramasite umane au fost recuperate din apa, dar fuzelajul lipseste.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO