Sudul Californiei, parjolit de un incendiu inspaimantator. Zeci de familii evacuate, si doua autostrazi inchise


Ultimul update: Miercuri 30 Decembrie 2015 06:59
Data publicarii: Duminica 27 Decembrie 2015 18:08
Categorie: Stiri externe

Vremea nu tine cu americanii in aceasta perioada. Un incendiu inspaimantator a parjolit dealurile din sudul Californiei. Zeci de familii au fost evacuate, iar doua autostrazi importante au fost inchise partial.

Dupa o lupta apriga, pompierii au reusit sa opreasca inaintarea flacarilor. In tot acest timp, o tornada a facut prapad in Texas. Opt oameni au murit, iar pagubele materiale sunt insemnate.

Un sofer care a fugit cu sotia din localitatea amenintata de flacari, Solimar Beach, a filmat imagini dramatice. Soseaua pe care merge este marginita de dealuri inghitite de flacari. Si o echipa a unei televiziuni locale s-a trezit inconjurata de flacari.

Pompierii au intervenit cu mai multe elicoptere, in conditii extreme, pe intuneric si vant puternic. Incendiul a fost provocat de un stalp de electricitate pus la pamant de vant pe timp de furtuna.

California se confrunta cu o seceta istorica, iar valvataia s-a intins cu repeziciune pe dealurile uscate.

Norm Plott, pompier: "Am apelat la toate mijloacele de care dispunem. Organizam un asalt total pentru a stavili inaintarea flacarilor."

Intre timp, statul Texas a fost ravasit de o tornada si de furtuni violente. Vanatorii de fenomene extreme au filmat fuiorul in apropierea unei autostrazi.

Furtuna a lovit in plin mica localitate Rowlett. Tornada a distrus mai multe locuinte si a rasturnat masinile ivite in cale.

Statele Texas, Arkansas, Tennessee si Mississippi au fost maturate in ultimele zile de furtuni violente ce au lasat in urma victime si pagube uriase.

Tags: furtuni, incendii, sua,

VIDEO PROTVPLUS.RO