170 de persoane rapite vineri de Statul Islamic. Gruparea cauta vinovatii pentru incendierea a DOUA steaguri

Ultima actualizare: 06-01-2015 06:58
Statul Islamic

Gruparea extremista Stat Islamic (SI) a rapit vineri zeci de persoane in doua sate din nordul Irakului, afirmand ca este in cautarea persoanelor vinovate de incendierea steagurilor SI, au anuntat autoritatile locale si locuitorii.

Potrivit unui ofiter al serviciilor de informatii, in total 170 de persoane au fost rapite in satele Al-Shajara si Gharib, in provincia Kirkuk, dupa ce doua steaguri ale gruparii au fost incendiate in regiune. Cifra a fost confirmata si de alti oficiali din provincie.

"Membri ai organizatiei (SI) care circulau la bordul a 30 de vehicule au adus persoanele rapite in centrul Hawijah", un oras vecin in care extremistii au instaurat un tribunal si o inchisoare, a precizat ofiterul. Un locuitor din Al-Shajara a declarat ca femeile i-au implorat pe membrii SI sa nu le faca niciun rau barbatilor, la care combatantii au raspuns ca vor ancheta si nu ii vor pedepsi decat pe cei responsabili de incendierea steagului in sat.

Un locuitor din Gharib a afirmat, la randul sau, ca islamistii au arestat aproximativ 90 de persoane in satul sau si ca au declarat ca sunt cautarea a 15 barbati care au incendiat steagul SI.

Aceasta nu este prima data cand islamistii recurg la arestari in masa pentru a incerca sa zdrobeasca rezistenta in zonele din teritoriul irakian asupra carora au preluat controlul in iunie. In septembrie, ei au rapit 50 de persoane in provincia Kirkuk dupa ce locuitorii au ars unul dintre sediile lor si steagul gruparii. Alte 20 de persoane au fost rapite in saptamana urmatoare sub pretextul ca au format un grup de rezistenta. Unele dintre aceste persoane au fost eliberate ulterior. Dar gruparea SI a executat mii de persoane in regiunile aflate sub controlul sau din Irak si Siria, uneori in cursul unor episoade oribile de decapitare, ale caror inregistrari video au fost ulterior postate pe Internet.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO