Statul Islamic a revendicat atacul de la Strasbourg: ”Făcea parte dintre soldații noștri”

Ultima actualizare: 14-12-2018 07:10
Cherif Chekatt
Pro TV

Autorul atacului armat de la Strasbourg, care s-a soldat marţi cu trei morţi şi 13 răniţi, este un "soldat" al organizaţiei Statul Islamic, a anunţat joi seară agenţia de propagandă a grupării jihadiste, AMAQ, relatează AFP şi Reuters.

Potrivit acestui comunicat, citat de grupul de supraveghere a reţelelor extremiste SITE, Cherif Chekatt "făcea parte dintre soldaţii Statului Islamic şi a executat această operaţiune drept răspuns la apelul de a-i lua drept ţintă pe cetăţenii ţărilor coaliţiei internaţionale" care luptă împotriva SI în Siria şi în Irak.

Gruparea SI lansează apeluri regulate la comiterea de atacuri în ţările, printre care şi Franţa, care sunt membre ale acestei coaliţii conduse de SUA.

Cherif Chekatt a fost localizat şi ucis joi de poliţia franceză după o operaţiune de căutare de două zile.

Marţi seară, acest deţinut cu un cazier bogat, semnalat pentru radicalizare islamistă în închisoare, a pătruns în centrul istoric al Strasbourg în mijlocul Târgului de Crăciun.

Strigând "Allah Akbar", potrivit martorilor, el a deschis focul în mai multe rânduri asupra trecătorilor, iar pe unii i-a lovit cu cuţitul.

După schimburi de focuri cu militarii, care l-au rănit la braţ, el a reuşit să fugă luând un taxi pentru a se deplasa într-un cartier apropiat, Neudorf, unde a avut loc un nou schimb de focuri cu poliţia, înainte ca Chekatt să dispară din nou.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Păstrăv cu morcovi și sos cu gogonele

33:36
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 10 octombrie 2021

42:19
Alt Text!
Hai să fim super!
Best Of Hai sa fim Super!

25:12
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 7 Octombrie 2021

27:26
Alt Text!