Statul american Texas este in flacari. 2 persoane au murit, 500 de case s-au facut scrum

Dată publicare: 06-09-2011 10:16
Dată actualizare: 01-11-2012 03:53


Pompierii din Austin, Texas, se luptau luni seara cu incendiile de vegetatie, insa fara prea mare succes, din cauza vantului foarte puternic. Pana acum, 2 persoane au murit, aproximativ 10.000 de hectare de teren au ars, iar 500 de case au fost distruse.

Un alt incendiu care a izbucnit duminica in estul Texasului a ucis o mama si copilul acesteia, dupa ce locuinta lor mobila a fost cuprinsa de flacari, a declarat Departamentul serifului din comitatul Gregg, citat de CNN.

"Mai avem mult pana sa il controlam", a declarat guvernatorul statului, Rick Perry, despre incendiul de langa Austin. "Am vazut multe incendii mari in viata mea. Dar acesta este cel mai grav pe care l-am vazut", a adaugat el.

Zeci de incendii afecteaza in prezent statul Texas, a anuntat luni Serviciul Forestier. Texasul se confrunta astfel cu cel mai grav sezon de incendii din istoria sa. O suprafata-record de 1,4 milioane de hectare a ars de la inceputul sezonului in noiembrie, din cauza secetei, caldurii si umiditatii scazute.


VIDEO PROTVPLUS.RO