2017, un an negru pentru americani. SUA au fost devastate de două uragane puternice

Ultima actualizare: 26-01-2018 17:50

2017 a fost un an negru pentru americani la capitolul vreme. Statele din Sud au fost devastate de două uragane, care au luat zeci de vieţi şi au provocat daune de mai multe miliarde de dolari.

Un al treilea uragan a devastat statul Puerto Rico. Pe de altă parte, California se confruntă și acum cu cel mai violent incendiu de vegetaţie din ultimul secol. Flăcările au mistuit deja o mie de kilometri pătrați, cât suprafață orașelor New York, Bruxelles și Paris la un loc.

Harvey, un uragan de categorie patru, a lovit năprasnic în august ţărmul statului Texas.

A adus ploi catastrofale în oraşe precum Houston şi Beaumont.

72 de mii de oameni din sudul statului Texas au fost salvaţi din calea puhoaielor.

Două săptămâni mai târziu, uraganul Irma a lovit cu furie statul Puerto Rico şi insulele Caraibe. Apoi s-a năpustit spre statul Florida.

Rick Scott, guverantorul statului Florida:"Dacă aţi primit ordin să evacuaţi, trebuie să plecaţi acum."

6,3 milioane de locuitori din Florida au primit ordin de evacuare înainte că uraganul să lovească ţărmul.

Irma a provocat distrugeri însemnate şi a luat peste 70 de vieţi.

După doar două săptămâni, natură s-a dezlănțuit din nou în Puerto Rico. Uraganul Maria, tot de categorie patru, că Irma și Harvey, a devastat insula şi a distrus sistemul de alimentare cu electricitate.

Seceta și vântul cu forţă de uragan sunt responsabile de incendiile fără precedent care mistuie din octombrie California.

Bărbat:"Nu am apucat să iau nimic. Secundele ar fi putut face diferenţa dintre viaţă şi noapte, aşa că nu am pierdut timpul."

Vălvătaia s-a extins săptămâni întregi fără că pompierii să poată să intervină. Situaţia s-a repetat luna această. Focul, izbucnit în comitatul Ventura, s-a râspândit către zonele locuite.

Nici acum pompierii nu au reuşit să stingă incendiul care a făcut scrum zeci de locuinţe şi peste 120 de mii de hectare de vegetaţie şi care a forţat vedetele să plece din luxoasele vile din Bel Air.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO