Soarta membrilor familiei lui Muammar Ghaddafi, dupa incidentele din Libia

Ghaddafi

Membrii familiei lui Ghaddafi, ucis joi in apropiere de Sirt, sunt fie morti, fie au fugit din tara, in Algeria sau Niger, singurii despre a caror soarta nu exista informatii sigure fiind fiul sau Seif al-Islam, prima lui sotie si o fiica adoptata.

MOHAMMED, 41 de ani, fugit in Algeria. Singurul copil al lui Ghaddafi cu prima sa sotie, Mohammed a condus Comitetul Olimpic Libian si a fost presedintele General Post si companiei Telecom, care operau reteaua de telefonie mobila si cea de comunicatii prin satelit. El a fugit in Algeria, dupa cucerirea capitalei Tripoli de catre rebeli.

SEIF AL-ISLAM, 39 de ani, ranit. Fiul favorit al colonelului si cel mai mare dintre copiii pe care acesta i-a avut cu cea de-a doua sotie, el a fost educat la Londra si Viena si era un cunoscut playboy. Rebelii sustin ca l-au capturat dupa cucerirea Tripoli, dar acesta a reusit sa scape. Joi, acesta ar fi reusit sa fuga din Sirt intr-un convoi format din trei vehicule blindate, iar rebelii l-ar fi capturat la Zlitan, unde primea ingrijiri dupa ce si-ar fi pierdut ambele brate in urme unei explozii. Oficialii din cadrul serviciilor de informatii au confirmat capturarea lui Seif al-Islam de catre revolutionari, potrivit Al-Arabiya. Acestia afirma ca imagini cu el vor fi date publicitatii in curand. Seif al-Islam este cautat de Curtea Penala Internationala pentru crime impotriva umanitatii.

SAADI, 38 de ani, fugit in Niger. Fost fotbalist, el a jucat in prima liga din Italia, a condus federatia de fotbal a Libiei si a investit milioane de euro in industria de film a tarii. El a fugit in Niger in septembrie.

HANNIBAL, 36 de ani, fugit in Algeria. Violent si abuziv, Hannibal a fost acuzat ca si-a batut prietena insarcinata la Paris in 2005 si a fost arestat pentru agresarea a doi angajati intr-un hotel din Geneva, dar s-a intors in Libia dupa ce a fost eliberat pe cautiune. El a condus Compania nationala de transport maritim din Libia, care controla exporturile de petrol ale tarii. Hannibal a fugit in Algeria impreuna cu fratele sau Mohammed in august.

Citește și
Muammar Ghaddafi
Libienii au stat la coada ca sa se pozeze cu trupul neinsufletit al lui Ghaddafi, depus intr-un mall
Lovitură pentru Serghei Șoigu. În Rusia e scandal uriaș, a fost arestată o a treia persoană anchetată în dosarul viceministrului rus al Apărării

MUTASSIM, in varsta de 34 de ani, ucis. Locotenent-colonel in armata libiana, Mutassim a fugit in Egipt dupa ce a organizat o lovitura de stat esuata impotriva tatalui sau. El a fost iertat si a revenit de partea lui Ghaddafi, devenind consilier pentru securitate nationala. El a fost ucis intr-un asalt la Sirt, potrivit oficialilor din cadrul Consiliului National de Tranzitie, desi exista informatii contradictorii privind capturarea lui in viata.

FATIHA, varsta necunoscuta. Prima sotie a lui Muammar, profesoara Fatiha al-Nuri, cu care fostul lider libian a fost casatorit mai putin de un an, nu se stie unde se afla. Ea nu s-ar fi intalnit niciodata cu dictatorul pana in ziua nuntii. Cuplul are un fiu, Mohammed.

AYSHA, 34 de ani, fugita in Algeria. Supranumita Claudia Schiffer a Africii de Nord, frumoasa fiica a colonelului a condus mitingurile sustinatorilor tatalui sau la Tripoli. Educata in Occident si avocat de profesie, ea a facut parte din echipa care l-a aparat pe Saddam Hussein. Ea a fugit in Algeria impreuna cu mama sa, Safiyah, si cu fratii Mohammed si Hannibal in august si a nascut la scurt timp dupa aceea.

SEIF AL-ARAB, 29 de ani, mort. Un adevarat playboy, el a fost arestat de doua ori in Germania pentru atacarea unui gardian de la un club de noapte si pentru zgomotul excesiv scos de masina sa Ferrari F430, in timp ce studia la Munchen. Acuzatiile au fost ridicate, procurorii decizand ca procesul nu este in interesul national. El a fost ucis in timpul unui raid al NATO asupra complexului lui Ghaddafi in aprilie.

KHAMIS, 28 de ani, mort. Cel mai mic dintre fiii lui Ghaddafi conducea propria sa unitate armata, Brigada Khamis, recunoscuta pentru tortura si intimidare. El a fost ucis intr-o lupta in timpul cuceririi Tripoli de catre rebeli.

SAFIYAH, 60 de ani, fugita in Algeria. Infirmiera Safiyah Farkash al-Baraasi s-a intalnit cu dictatorul cand acesta a suferit o interventie chirurgicala pentru indepartarea apendicelui, in 1969, si a ramas casatorita cu el timp de 40 de ani. Ea este mama a sapte dintre cei opt copii biologici ai fostului lider libian. Cuplul a adoptat doi copii, un fiu si o fiica. Pasionata de cumparaturi, Safiyah a folosit avionul privat al lui Ghaddafi pentru a merge la cumparaturi in Europa si avea o linie aeriana privata Buraq Air. Averea ei a fost estimata la peste 20 de miliarde de euro, inclusiv 20 de tone aur. Ea a fugit in Algeria cu fiica sa Aysha, in august.

HANA, aproximativ 25 de ani. Ghaddafi sustine ca fiica sa adoptata Hana a fost ucisa in 1986, intr-un atac aerian american, dar in august au aparut informatii potrivit carora ea ar fi in viata si ar fi devenit medic.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
Citește și...
Consiliul militar al CNT: Cadavrul lui Muammar Ghaddafi nu va fi supus unei autopsii
Consiliul militar al CNT: Cadavrul lui Muammar Ghaddafi nu va fi supus unei autopsii

Un oficial din cadrul consiliului militar al Consiliului National de Tranzitie (CNT), cu sediul la Misrata, a anuntat sambata ca nu va fi efectuata nicio autopsie pe cadavrul fostului lider libian Muammar Ghaddafi.

Libienii au stat la coada ca sa se pozeze cu trupul neinsufletit al lui Ghaddafi, depus intr-un mall
Libienii au stat la coada ca sa se pozeze cu trupul neinsufletit al lui Ghaddafi, depus intr-un mall

GALERIE FOTO. De ore intregi, libienii sunt in sarbatoare si stau la coada la mall ca sa-i vada trupul fostului dictator Ghaddafi si sa-si faca poze. Autoritatile libiene au amanat inhumarea pe motiv ca ar astepta autopsia.

Recomandări
Români plecați la muncă în UK, transformați în sclavi. O familie de infractori le lua actele și făcea avere de pe urma lor
Români plecați la muncă în UK, transformați în sclavi. O familie de infractori le lua actele și făcea avere de pe urma lor

Traficanţi români de persoane, condamnaţi în Marea Britanie. Sub paravanul unei afaceri de „leasing de personal”, aduceau muncitori din România şi îi exploatau.

Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1990
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1990

Petre Roman a ajuns joi la sediul Parchetului General, ca să ia la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare în dosarul Mineriadei din iunie 1990. Roman a fost premierul României între 1989-1991.

Banca Transilvania, OTP Bank și Exim Banca Românească, procese câștigate cu ANPC. Nu plătesc amenzi și nu oferă rate egale
Banca Transilvania, OTP Bank și Exim Banca Românească, procese câștigate cu ANPC. Nu plătesc amenzi și nu oferă rate egale

Alte trei bănci au câștigat procesele cu Autoritatea Națională a Consumatorilor, care le obligase să emită scandețare cu rate egale la credite pentru toși clienții. La acest moment sunt cinci instituții bancare care au avut căștig de cauză.