Situație tot mai gravă în SUA. În fiecare minut, o persoană este răpusă de Covid-19: „Vom fi la porțile Iadului”

Ultima actualizare: 30-07-2020 19:57

În Statele Unite, COVID-19 răpune în fiecare minut cel puțin o persoană.

 

Cu peste 150.000 de decese până acum, americanii sunt de departe cea mai afectată națiune din lume. În clasamentul sinistru al victimelor, Statele Unite sunt urmate de Brazilia, cu 89.000 de decese, Regatul Britanic cu 46.000 și Italia cu 36.000.

În Statele Unite, specialiștii în medicină nu știu la ce argumente să mai recurgă pentru a convinge guvernul și populația să ia în serios pericolul coronavirusului. De la început, reacția administrației Trump a fost greșită:

Robert Redfield, medic: „Când am înțeles amenințarea ce venea din Europa și am închis granițele, trecuseră deja 2-3 săptămâni în care 60.000 de oameni soseau zilnic din Europa. Atunci s-au sădit semințele care fac prăpăd și acum în SUA.”

Iar atitudinea continuă să fie superficială și lipsită de consecvență, deși cea mai puternică țară a lumii tocmai a depășit 150.000 de morți, cât populația unui oraș precum Savannah - Georgia.

Rob Davidson, medic: „Harta focarelor acoperă toată țara și vor tot continua să răsară, dacă nu facem ceva la nivel național.”

Anthony Fauci, medic: „Încep să apară focare și în Kentucky, Tennessee, Ohio, Indiana.”

Michael Osterholm, epidemiolog: „E imperativ să facem populația să înțeleagă că e parte a soluției. În caz contrar, nici nu-mi pot imagina ce va urma în următoarele 6-12 luni, fără vaccin. Vom fi la porțile Iadului.”

Toate eforturile și pledoariile sunt însă zădărnicite de atitudinea guvernanților, în frunte cu președintele Trump care continuă să acorde credit unor așa-ziși doctori:

Simone Gold, doctor: „Măștile ne fac să ne simțim mai bine? Noi, oamenii de știință știm că măștile sunt o prosteală.”

Stella Immanuel, fizician: „Există leac! Se folosesc tot soiul de tipuri de ADN, inclusiv ADN de extratereștri, ca să trateze oamenii, altoiesc oameni cu demoni.”

Donald Trump, președintele SUA: „Mi s-a părut că are sens ce spune.”

Grav este că insistența cu care Donald Trump răspândește asemenea opinii nefondate dă o falsă singuranță simpatizanților săi.

Trump: „Nu sunt îngrijorat nici dacă mă îmbolnăvesc. Sunt atâtea studii pozitive despre hidroxiclorochină și zinc.”

Lidera democraților din Congres a avertizat că va cere sergentului la arme al Camerei să scoată afară orice parlamentar care nu poartă mască.

Nancy Pelosi, Președinte al Camerei Reprezentanților a SUA: „Membrii Camerei Reprezentanților și angajații instituției trebuie să poarte mască permanent în incinta Camerei.”

Asta după ce un republican a venit în Congres și după ce a fost confirmat pozitiv cu coronavirus.

Richard Horton, redactor-șef al revistei medicale The Lancet:„Relația dintre știință și guvernul american este aproape inexistentă. Cu un președinte care manifestă dispreț față de știință, este imposibil pentru SUA să aibă răspunsul potrivit la pandemie. Vorbim așadar de o criză națională autentică.”

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO