Situatie disperata in Liberia, unde cainii dezgroapa si mananca victimele epidemiei Ebola. Acuzatiile aduse Guvernului

Ultima actualizare: 31-08-2014 07:12
ebola africa

Haite de caini au fost vazute mancand ramasite ale victimelor epidemiei de Ebola in Monrovia, capitala Liberiei, relateaza CBS Atlanta, in pagina electronica.

Publicatia The New Dawn sustine ca Guvernul liberian a ingropat in graba cadavrele unor persoane suspectate ca au murit din cauza infectarii cu Ebola in urma cu cateva saptamani, la periferia Monroviei. Mai multi caini au fost vazuti insa scotand cadavrele din morminte si mancand ramasitele. Ministerul Sanatatii a fost informat in legatura cu acest incident dar oficialii nu au facut nimic, potrivit The New Dawn.

"Suntem foarte dezamagiti de Ministerul Sanatatii, in special de Guvernul care a depus juramant sa ne protejeze. Sa ii vedem ca actioneaza in acest fel este inacceptabil si noi nu vom mai permite Guvernului sa vina sa faca astfel de inhumari", a declarat un locuitor.

Medicul Stephen Korsman de la departamentul de virusologie al Universitatii din Cape Town a declarat pentru News 24 ca si cainii se pot infecta cu virusul Ebola dar ca "infectarea pare sa fie asimptomatica". "Aceasta inseamna ca ei nu se vor imbolnavi, dar pot reprezenta un risc potential in caz de muscaturi", a explicat el.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO