Sindicatele din Franta au decis. Noul contract colectiv de munca interzice lucrul dupa ora 18:00

Ultima actualizare: 13-04-2014 06:54
contract de munca

Daca ignori siestele lungi, accentul pretentios si obsesia pentru controlul caloriilor, ceea ce au facut mai nou francezii chiar pare uimitor. Un nou contract de munca declara lucrul peste ora 18.00 ilegal.

Daca aveai suficiente motive sa fii gelos pe programul de lucru al francezilor, acum ai unul in plus. Un nou contract colectiv de munca a fost semnat de mai multe sindicate. Prin noua clauza angajatii vor avea dreptul sa isi inchida telefonul mobil dupa ce pleaca de la birou, scrie The Guardian.

Dupa ce au demonstrat ca sefii invadeaza spatiul personal al angajatilor prin intermediul smartphone-urilor conectate la serviciile de e-mail si internet, depasind astfel pragul limita legal de 35 de ore de munca pe saptamana, stabilit in 1999, acum sindicatele doresc inchiderea telefonului de munca dupa program.

Odata cu intrarea in vigoare a noului contract de munca, angajatii vor trebui sa reziste tentatiei de a-si verifica e-mail-ul.  Printre companiile care vor fi afectate de noile clauze din contractul colectiv de munca se regasesc si filialele francize ale corporatiilor multinationale precum Google, Facebook, Deloitte si PwC.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO