Schimbările climatice, subiectul principal de la Davos. Trump și Greta Thunberg, în conflict

Dată publicare: 22-01-2020 09:05
Dată actualizare: 22-01-2020 09:30


Schimbările climatice și distrugerea mediului înconjurător sunt teme majore la Forumul Economic de la Davos.

În discursul său, Donald Trump a respins ceea ce numește „predicțiile despre apocalipsă”, făcute de oameni de știință și de militanți pentru mediu, insistând că America „își va apăra economia”. Președintele american nu s-a referit direct la activista adolescentă Greta Thunberg, care se afla în sală.

Ulterior, Greta i-a atacat din nou pe liderii politici, reproșând lipsa unor măsuri durabile pentru protecția mediului. „În caz că nu ați observat, lumea a luat foc”, a spus ea.

Discursul lui Donald Trump de la Davos

 

Așa cum ne-am obișnuit, Trump a ridicat în slăvi reușitele economice ale administrației sale și boom-ul energetic al Americii. În privința activiștilor pentru mediu a spus...

Donald Trump, președintele SUA: „Pentru a beneficia de posibilitățile viitorului, trebuie să-i respingem pe profeții pereni ai apocalipsei și predicțiile lor pentru apocalipsă. Acești alarmiști cer întotdeauna același lucru - putere absolută pentru a domina, transformă și controla fiecare aspect al vieții noastre."

Trump nu s-a referit direct la tânăra activistă suedeză Greta Thunberg, care i-a ascultat discursul din sală.

Jurnaliștii au insistat, pe holuri, întrebându-l pe președintele american dacă activistă adolescență are dreptate când trage semnalul de alarmă, în mod repetat, în privința schimbărilor climatice.

Donald Trump, președintele SUA: „Eu cred cu tărie în mediu. Acum noi o ducem foarte bine în Statele Unite, dar eu vreau să avem cea mai curată apaă, cel mai curat aer. Asta vom avea, asta avem chiar acum.”

Este notorie afirmația lui Trump - "Încălzirea globală" e o farsă. Președintele american a minimalizat mereu avertismentele oamenilor de știință în privința schimbărilor climaterice provocate de om.

Mai mult, după ce a ajuns la Casă Albă, Trump a retras Statele Unite din Acordul de la Paris privind schimbările climatice, care reglementează măsurile de reducere a emisiilor de dioxid de carbon începând cu acest an.

Reporter: „Domnule președinte, sunteți în continuă negare în privința schimbărilor climatice. De ce nu credeți în știința schimbărilor climatice?”

Donald Trump, președintele SUA: „Vă mulțumesc tuturor, e un grup mare de oameni și toți vor veni în Statele Unite să investească o mulțime de bani în SUA.”

Discursul Gretei Thunberg la Davos

 

După discursul liderului american, la Davos, Greta Thunberg a deschis o sesiune de dezbateri intitulată „Prevenirea apocalipsei globale”.

Și ea s-a ferit să-l numească direct pe Trump, dar le-a reproșat liderilor lumii „vorbele goale și promisiunile deșarte”, atunci când vine vorba despre protejarea mediului.

Greta Thunberg, activist de mediu: „Pentru că lumea, în caz că nu ați observat, deja arde.”

Greta Thunberg le-a cerut din nou factorilor de decizie ai lumii renunțarea completă la utilizarea combustibililor fosili.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!


VIDEO PROTVPLUS.RO