Rusii nu mai pot de cald. Americanii si chinezii se adapostesc de uragane

Ultima actualizare: 09-03-2012 09:15

Americanii, ca si noi de altfel, nici nu-si revin din canicula inabusitoare ca trebuie sa inoate pe strazile transformate in rauri. La fel si chinezii.

In unele locuri, viiturile iscate de ploi au muscat de-a dreptul din sosele. Cum s-a intamplat pe o strada din Milwaukee, unde o masina de teren a fost inghitita de o uriasa groapa aparuta intr-o clipa. Din fericire, ocupantii au fost scosi teferi de catre pompieri. In alte zone, vantul a smuls copaci seculari din radacini si i-a aruncat peste casele localnicilor.

Americanii au si alte griji. Il asteapta cu teama pe uraganul Bonnie, format in Caraibe.

Furtuna a ajuns deasupra Floridei si se indreapta hotarata spre Golful Mexic, exact in zona celei mai mari deversari de petrol din istoria Statelor Unite. Zecile de nave care trudeau la curatarea petei de titei au fost retrase, iar combustibilul va ajunge acum si mai repede pe tarmurile Americii.

Stare de alerta si in China. Vinovatul de aici se cheama Chan-thu. Taifunul a distrus deja 3.000 de case, iar efectele lui sunt resimtite de un milion si jumatate de oameni.

La rusi soarele dogoreste, de la Marea Baltica la Oceanul Pacific. Daca la Moscova si in alte orase oamenii mai prind un strop de apa in fantanile arteziene sau in lacuri, la tara focul face legea. Paduri, pasuni sau culturi agricole se parjolesc hectar dupa hectar, chiar daca pompierii si padurarii fac tot posibilul ca sa opreasca ofensiva flacarilor.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO