Romeo si Julieta ai vremurilor noastre. Doi iubiti au fost determinati de regim sa se sinucida

Dată publicare: 03-10-2011 03:12
Dată actualizare: 01-07-2012 23:28


sinucideri

Doi tineri din Iran au fost descrisi ca fiind Romeo si Julieta ai timpurilor moderne, dupa ce regimul politic din tara lor i-a aruncat in ghearele mortii.

Nahal Sahabi, de 28 de ani, si iubitul ei, Behnam Ganji, de 22 ani, doi blogeri cunoscuti, s-au sinucis dupa ce au fost incarcerati doar pentru ca erau prieteni cu un alt tanar, membru al unei organizatii care lupta pentru drepturile omului.
 

Behnam a fost inchis doar 8 zile, insa dupa ce a fost eliberat a cazut intr-o depresie severa, pe care nu a reusit sa o depaseasca nici cu tratament. Prietenii lui Behnam Ganji au declarat pentru agentiile de presa occidentale ca in inchisoare ar fi fost torturat si obligat sa-si acuze prietenul activist in organizatia de aparare a drepturilor omului. Asta se pare ca l-a daramat pe tanarul iranian si in scurt timp dupa eliberare si-a luat zilele.

Iubita lui a fost inchisa doar pentru trei zile. Nahal Sahabi n-a fost afectata atat de mult de detentie, insa vestea mortii partenerului de viata a determinat-o sa faca acelasi gest.

Inainte de a se sinucide, tanara a scris cateva mesaje tulburatoare pe blogul ei: “Poate daca intelegi ca cineva te iubeste atat de mult te vei intoarce din morti”, “E din nou joi. Vino, Behnam. Vino sa dansam impreuna inca o data intr-o zi de joi”. La cateva ore dupa ce a scris acest mesaj, tanara a fost gasita moarta in casa parintilor ei.
 

Sursa: Daily Mail

Tags: sinucideri, iran,


VIDEO PROTVPLUS.RO