Romanca ucisa pe o trecere de pietoni, in Italia. Replica sfidatoare pe care soferul a dat-o politistilor cand a fost prins

Dată publicare: 25-01-2015 18:06
Dată actualizare: 28-01-2015 06:57


O romanca din Galati a fost spulberata pe o trecere de pietoni din Italia de un instructor de schi care a fugit de la locul accidentului.

Fata, in varsta de 21 de ani, care lucra ca barmanita intr-un local din Cortina, in nordul Italiei, a agonizat timp de doua zile intr-un spital. Din pacate, medicii nu au mai putut sa o salveze si se afla acum in moarte cerebrala, mentinuta doar de aparate. Sfidator, tanarul vinovat, identificat de politisti, a declarat ca pur si simplu nu isi aminteste sa fi lovit pe cineva.

Accidentul a fost relatat de presa din Italia abia duminica, cand medicii au anuntat ca romanca Loredana Gabriela Tiron este in moarte clinica si ca nu mai au ce sa faca pentru a o salva.

Un om aflat in moarte cerebrala nu mai poate fi readus la viata, dar, ca si la noi, legea italiana prevede ca poate deveni donator de organe, daca rudele isi dau acceptul.

Tanara, de loc din Galati, era plecata la munca in peninsula de mai bine de 3 ani. Lucra ca barmanita intr-un local apreciat din Cortina, in nordul Italiei. Accidentul care i-a curmat destinul mult prea devreme, la doar 21 de ani, s-a produs pe o strada din oras, cand Loredana se ducea la serviciu.

Tanarul care a lovit-o a disparut imediat de la locul accidentului si a lasat-o sa zaca in strada. Pana cand un martor a vazut-o grav ranita si a chemat Ambulanta, au mai trecut minute bune, poate chiar o ora, sustin salvatorii.

Loredana a ajuns in coma la spitalul San Martino din Belluno. Dupa doua zile, medicii au anuntat ca este in moarte clinica si ca nu mai are niciun fel de activitate cerebrala. Ziaristii scriu ca toti localnicii din cartierul Asolo o cunosteau pe Loredana, pentru ca fata lucrase mai intai la o macelarie, apoi intr-o cafenea.

Tanarul care a lovit-o cu masina, instructor de schi in zona, s-a ales cu dosar penal si este cercetat de politisti in arest. Anchetatorii l-au gasit dupa aproape o zi de cautari. I-au descoperit mai intai masina parcata in fata casei, iar dupa aceea bucatile de plastic ramase pe asfalt, in urma impactului. Si-au dat seama ca exact acel vehicul a fost implicat in accident. L-au identificat rapid si pe sofer, dar barbatul a negat categoric ca ar fi accidentat pe cineva.


VIDEO PROTVPLUS.RO