Revoltator! "Un Lech rece" - reclama langa mormantul lui Kaczynski

Ultima actualizare: 22-07-2012 21:11
Bere Lech

Politicieni polonezi s-au revoltat cand au vazut ca un fabricant de bere local si-a postat reclama pe care scria “un Lech rece" pe un panou urias chiar in apropierea mormantului presedintelui Lech Kaczynski, decedat in catastrofa aviatica de la Smolensk.

Partidul Lege si Justitie, condus de Jaroslaw Kaczynski, fratele geaman al raposatului presedinte, a declarat gestul drept unul “nepotrivit”, scrie Reuters.

Compania nu trebuia sa promoveze berea Lech chiar langa castelul regal din Cracovia, unde regretatul presedinte este inmormantat intr-o cripta.

"Este mai mult decat un gest indecent. Este un gest scandalos", a scris un parlamentar european polonez pe blogul sau. “Un Lech rece" intrece orice limita a kitsch-ului si a vulgaritatii."

Polonezii au fost socati de accidentul de avion din 10 aprilie, in care Lech Kaczynski, sotia sa Maria si alte 94 persoane, inclusiv multi politicieni de top si ofiteri militari, au murit.

Compania Piwowarska, o subsidiara a grupului SABMiller, care face berea Lech, si-a cerut scuze pentru "locatia nefericita pe care a ales-o pentru publicitate".

Succesorul lui Kaczynski, Bronislaw Komorowski, urmeaza sa fie investit in functia de presedinte al Poloniei, vineri, in cadrul unei ceremonii la Varsovia.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO