Revolta din cauza interzicerii fumatului intr-o inchisoare din Australia. Gardienii au fost evacuati. VIDEO

Ultima actualizare: 03-07-2015 06:58
revolta la o inchisoare din Australia

O revolta a izbucnit marti in randul detinutilor dintr-o inchisoare situata in apropierea orasului Melbourne, cu o zi inaintea intrarii in vigoare a interdictiei de a fuma in penitenciarele din statul australian Victoria.

Revolta din inchisoarea Ravenhall, la care au luat parte circa 300 de persoane, a izbucnit la scurt timp dupa miezul noptii, ora locala (02.00 GMT), scrie Agerpres. Personalul penitenciarului a fost evacuat, ca masura de precautie, a precizat politia.

Imaginile filmate dintr-un elicopter si difuzate de un post local de televiziune aratau zeci de detinuti purtand masti si agitand bate in curtea inchisorii.

Sase masini speciale ale pompierilor erau parcate in apropierea inchisorii, situata la periferia metropolei australiene. Potrivit site-ului www.9news.com, in timpul incidentelor nu s-au inregistrat persoane ranite.

Publicatia Herald Sun a relatat ca inchisoarea Ravenhall, situata la 25 de kilometri vest de Melbourne, a fost in august 2012 scena unei alte revolte, izbucnita dupa ce un detinut a incercat sa evadeze.

Fortele de ordine au folosit gaze lacrimogene, gloante de cauciuc si caini pentru a tine sub control situatia in inchisoare. Detinutii au distrus echipamente de securitate si au spart geamurile tuturor incaperilor situate de-a lungul perimetrului penitenciarului, provocand pagube cifrate la 320.000 de dolari.

In acele incidente, trei gardieni au fost raniti de pietrele aruncate de detinuti.

Inchisoarea de maxima securitate Ravenhall a fost deschisa in 2006 si este administrata de Departamentul de Justitie al statului Victoria

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO