Putin se declară ”mândru” de faptele militarilor ruşi în Ucraina

Ultima actualizare: 21-06-2022 15:48
Vladimir Putin
Getty

Preşedintele rus Vladimir Putin se declară marţi ”mândru” de faptele militarilor săi în Ucraina şi se angajează să consolideze şi mai mult armata rusă, relatează AFP, scrie News.ro. 

”Suntem mândri că, în cursul operaţiunii militare speciale, combatanţii noştri acţionează cu curaj, profesionalism, ca nişte adevăraţi eroi”, declară liderul de Kremlin, care foloseşte expresia pe care a autorizat-o să catalogheze Războiul rus din Ucraina.

Vladimir Putin a făcut aceste declaraţii la Kremlin, în faţa unor tineri absolvenţi ai academiilor militare ruse şi în faţa unor cadre cu cel mai înalt grad.

Putin a evocat sancţiunile impuse de către Occident Rusiei.
”Ele vor fi, e sigur, depăşite”, a subliniat el.

”Împotriva noilor ameninţări şi riscuri, ne vom dezvolta şi consolida forţele armate”, a subliniat el.

Putin a promis darea în folosinţă, în acest an, a celei mai mari rachete balistice intercontinentale (ICBM) ruseşti - Sarmat.
”Nu există nicio îndoială că vom şi mai puternici”, a subliniat liderul de la Kremlin.

Rusia suţine că şi-a lansat ofensiva în Ucraina, la 24 februarie, cu scopul de a împiedica un pretins ”genocid” al populaţiilor rusofone.

Justiţia rusă pedepseşte cu amendă şi închisoare declaraţii care se abat de această linie oficială, interzicând, de exemplu, numirea acestui conflict drept ”război” sau evocarea unor crime comise de către militari ruşi.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO