Proteste violente in Venezuela, dupa alegeri. Cel putin 7 oameni au murit, iar 61 sunt raniti

Ultima actualizare: 20-04-2013 06:59
Nicolas Maduro

Protestele violente izbucnite dupa victoria lui Nicolas Maduro in cursa prezidentiala din Venezuela s-au soldat cu cel putin sapte morti, inclusiv un politist, si 61 de raniti.

"In cursul violentelor, sapte oameni au murit, printre ei numarandu-se un politist", a declarat procurorul-general Luisa Ortega, citata de AFP.

Aproximativ 135 de persoane au fost retinute in cursul manifestatiilor.

Presedintele-ales al Venezuelei, Nicolas Maduro, a acuzat opozitia "fascista" de aceste violente. "Au fost ucisi de hoarde fasciste", a declarat Maduro la televiziune, acuzandu-l pe contracandidatul sau, Henrique Capriles, ca incearca sa orchestreze o lovitura de stat.

Henrique Capriles il acuza pe Nicolas Maduro de organizarea violentelor. Guvernul venezuelean a ordonat violentele pentru a evita renumararea voturilor dupa controversata victorie a lui Maduro in scrutinul prezidential, acuza candidatul opozitiei.

"Presedintele nelegitim Nicolas Maduro si guvernul sau au ordonat violentele pentru a evita renumararea voturilor! Ei sunt responsabili de violente!", a spus Capriles.

Henrique Capriles a mai declarat luni ca Nicolas Maduro ar fi un "presedinte nelegitim" in cazul in care Consiliul national electoral (CNE) nu va accepta renumararea tuturor buletinelor de vot. "Este un presedinte neletimim! Poporul venezuelan are dreptul sa verifice scrutinul si sa cunoasca adevarul!", a scris pe Twitter candidatul opozitiei, aflat la o distanta de aproximativ 250.000 de voturi de Maduro, conform CNE.

Potrivit autoritatilor electorale, Maduro a obtinut 50,66% din sufragii, in timp ce Capriles, 49,07%.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO