Producatorii americani de masini implora Congresul sa-i ajute

Ultima actualizare: 19-10-2012 19:21

Industria americana de masini moare, dar nu se preda. Sefii trusturilor auto incearca sa inmoaie inimile congresmenilor de la Washington, carora le cer un ajutor de 25 de miliarde de dolari ca sa nu-si inchida fabricile.

In paralel, la Salonul Auto de la Los Angeles, tot ei expun cele mai noi modele.

S-a lansat Ford Fusion,  care va fi gata de comercializare in 2010. O lansare optimista, dar mult mai cuminte ca-n anii trecuti. Tendinta este urmata si de alti doi giganti americani, Chrysler si General Motors, desi toate companiile au adus la Los Angeles numai modele de vis.

Unele sunt totusi alimentate electric sau au fost construite din materiale reciclabile. Intre timp, sefii industriei auto primeau un dus rece la Washington.    

Pe colina Capitoliului, au avut parte doar de raceala si critici. Pana la urma, directorii marilor companii americane au recunoscut ca le-ar trebui cam 4-5 miliarde de dolari pe luna, ca sa iasa din impas.

Vestea nu i-a bucurat deloc pe congresmeni, convinsi ca problemele constructorilor vin si din risipa de bani pe articole de lux.

Cu toate acestea, in Marea Britanie, un dealer auto a gasit solutia salvatoare ca sa iasa din criza. Si-a invitat clientii sa cumpere o masina ca sa primeasca alta gratis. Si acum, nu mai face fata cererii.

Cum este afectata piata auto romaneasca puteti afla de aici.


Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO