Probabil cel mai tare lunetist. Cum a omorat un militar afgan doi britanici cu un singur glont

Dată publicare: 09-07-2011 16:15
Dată actualizare: 29-10-2012 12:47


Soldati britanici

Doi soldati au fost impuscati cu un singur glont de un lunetist taliban. Lewis Hendry (20 de ani) si Conrad Lewis (22 ani) erau prieteni apropriati si se aflau in patrula la Nad-e Ali, atunci cand au fost omorati.

Soldatii aveau misiunea de a cauta locurile in care lunetistii erau ascunsi si de a evacua populatia intr-o zona sigura, dar situatia a devenit tragica pentru ei.

Un glont l-a lovit in cap pe soldatul Hendry, iar proiectilul a trecut si prin gatul soldatului Lewis. Desi acestia au fost asistati medical imediat, au fost declarati morti pe drumul spre tabara Bastion.

Patrula, formata din soldati britanici si trupe afgane, a parasit baza Qudrat in februarie. Atunci, sergentul major Christopher Smith i-a avertizat pe soldati ca cea mai mare amentintare din partea adversarilor o reprezinta un puscas iscusit.

Un soldat aflat aproape de locul tragediei isi aminteste cu oroare cum si-a vazut colegii impuscati si cazand la pamant unul peste altul. Trupa din care faceau parte militarii ucisi are numai cuvinte de lauda la adresa acestora, spunand ca Hendru si Lewis erau soldati model.

Rapoarte ulterioare au identificat lunetistul ca fiind un barbat taliban de 55 de ani, fost luptator mujahedin. Acesta a fost descris de soldatii britanici drept  “cel mai bine pregatit asasin cu care ne-am confruntat”.

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO