Prima reacție a lui Donald Trump după ce a fost pus sub acuzare. "Ură şi furie. Vedeţi ce se întâmplă"

Ultima actualizare: 19-12-2019 07:31
donald trump
AFP

Preşedintele american, Donald Trump, a denunţat miercuri seară din Michigan "ura" democraţilor din Congres, la scurt timp după punerea sa sub acuzare de către Camera Reprezentanţilor, scrie AFP.

"În timp ce creăm locuri de muncă şi ne batem pentru Michigan, stânga radicală din Congres este roasă de invidie, ură şi furie, şi vedeţi ce se întâmplă", a declarat el în cursul unui miting de campanie în oraşul Battle Creek.

"Democraţii încearcă să anuleze votul a zeci de milioane de americani", a adăugat el, potrivit Agerpres.

Reacția Casei Albe

 

”Ziua de astăzi marchează punctul culminant al unuia dintre cele mai ruşinoase episoade politice din istoria ţării, Fără a avea nici măcar un singur vot din partea republicanilor şi fără a avea nicio dovadă a vreunei nereguli, democraţii au forţat adoptarea articolelor nelegitime privind inculparea preşedintelui donald Trump, în Camersa Reprezentanţilor. Democraţii au ales să acţioneze în mod partizan în pofida faptului că preşedintele nu a făcut nimic greşit. Săptămâni de audieri au dovedit că nu a făcut nimic greşit.”, se arată într-o declaraţie a secretarului de presă al Casei Albe.

”Preşedintele este încrezător că Senatul va restabili ordinea onestitatea şi procedura corectă, care au fost ignorate de Camera Reprezentanţilor, el este pregătit pentru următorii paşi şi încrezător că va fi complet absolvit de orice vină”, se arată în declaraţie.

"Trump a avut mai puţine drepturi decât Iisus"

 

Iisus a avut "mai multe drepturi" în faţa lui Ponţiu Pilat decât Donald Trump în faţa procedurii de destituire lansate de democraţi împotriva preşedintelui american, a afirmat miercuri un ales republican, provocând o vie controversă, notează AFP.

"Când Iisus a fost acuzat în mod fals de trădare, Ponţiu Pilat i-a dat lui Iisus ocazia să facă faţă acuzatorilor săi. În timpul acestui simulacru de proces, Ponţiu Pilat i-a acordat lui Iisus mai multe drepturi decât i-au acordat democraţii preşedintelui în această procedură", a spus Barry Loudermilk, congresman de Georgia, în cursul dezbaterii din Camera Reprezentanţilor, denunţând o anchetă parlamentară inechitabilă pentru miliardarul republican.

"Preşedintele a avut ocazia să vină pentru a depune mărturie... A refuzat să facă acest lucru", i-a răspuns Jerry Nadler, preşedintele democrat al Comisiei juridice care a redactat actul de punere sub acuzare.

Pe Twitter, un preot iezuit, James Martin, a estimat că "este absurd să compari tratamentul primit de preşedinte cu cel suport de Iisus".

"Ponţiu Pilat a ordonat ca Iisus să fie bătut, biciuit, închis, să meargă pe străzi purtându-şi crucea şi l-a crucificat pe această cruce până când a murit", a scris el.

"În plus, numai unul nu a păcătuit", a subliniat preotul.

Alesul de Pennsylvanie Fred Keller a afirmat la rândul său că se roagă pentru democraţii care vor vota punerea sub acuzare, citând din Evanghelia după Luca: "Şi Iisus a spus: Tată, iartă-i, pentru că nu ştiu ce fac".

Camera inferioară a Congresului a votat miercuri seară pentru punerea sub acuzare a lui Donald Trump.

Decizia de inculpare a lui Trump pentru abuz de puterea a fost luată cu un scor de 230-197, iar cea privind acuzarea sa pentru obstrucţionarea Congresului a fost adoptată cu un scor de 229-198.

Decizia a fost luată după o dezbatere care a durat mai mult de şase ore.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO