Prima imagine cu poliţistul executat pentru că îndrăznit să-i pună cătuşele lui El Chapo


Ultimul update: Sambata 09 Noiembrie 2019 19:12
Data publicarii: Sambata 09 Noiembrie 2019 19:05
Categorie: Stiri externe

Episod şocant, în Mexic. Unul dintre poliţiştii care au luat parte, recent, la operaţiunea eşuată de arestare a unuia dintre fiii baronului drogurilor, El Chapo, a fost executat în parcarea unui centru comercial.

O cameră de supraveghere a surprins momentul execuţiei... Presupuse bande criminale l-au ucis pe poliţist după ce i-au urmărit maşina până în parcare. Doi indivizi ar fi tras 155 de gloanţe în autoturismul din care poliţistul nu a mai apucat să iasă...

Cel identificat drept Eduardo Triana Sandoval avea 32 de ani, a făcut parte din echipă care l-a arestat, pentru scurt timp, pe Ovidio Guzman Lopez, unul dintre fiii infamului "baron al drogurilor", El Chapo - aflat acum într-o închisoare americană de maximă securitate. Prima imagine cu tânărul poliţist a fost dată acum publicităţii.

Arestarea "Micului Chapo", pe 17 octombrie, a eşuat... Forţele de securitate care l-au reţinut s-au trezit sub asediu, atacate de zeci de indivizi înarmaţi. Care au blocat intrările în oraş cu vehicule incendiate, au luat cu asalt o clădire oficială şi au eliberat prizonieri de la o închisoare locală.


După câteva ore, trupele guvernamentale au fost silite să se retragă, lăsându-l liber pe Ovidio Guzman Lopez - pentru care, la fel ca în cazul tatălui său, exista o cerere de extrădare în Statele Unite.

Evenimentele au luat o turnură suprarealistă - care a sporit umilinţa suferită de guvern în faţa bandelor criminale - după ce avocaţii familiei Guzman i-au ... mulţumit preşedintelui mexican Andres Manuel Lopez Obrador pentru... "eliberarea" lui Ovidio Guzman Lopez.

VIDEO PROTVPLUS.RO