Presedintele Mauritaniei a fost impuscat din greseala de propriii sai soldati

Ultima actualizare: 17-10-2012 00:44
Mohamed Ould Abdel Aziz

Presedintele Mauritaniei, Mohamed Ould Abdel Aziz, a fost impuscat duminica de catre propriii sai soldati, intr-un schimb de focuri declansat accidental, au anuntat, oficial, autoritatile din aceasta tara. 

Conform CNN, care citeaza agentia oficiala de stiri AMI, convoiul presedintelui a intrat fara sa vrea intr-un schimb de focuri, in timp ce se indrepta spre capitala Nouakchott. Focurile au fost trase de soldatii dintr-o unitate militara care era stationata langa un drum din aceasta tara vest-africana. Imediat, presedintele a fost tratat de urgenta la spitalul militar al unitatii, iar acum se afla in afara oricarui pericol.

Cu toate acestea, exista unii martori citati de agentia independenta de stiri Mauritania News care sustin ca acest incident nu este unul intamplator si ca este posibil sa fi fost o incercare de asasinare, deoarece focurile de arma au fost trase de niste barbati necunoscuti, care au fugit imediat dupa acest atac. Ei spun ca acesti barbati au tras "direct catre presedinte", care se intorcea de la ferma sa din provincia Inchiri.

Potrivit CNN, Mauritania este cunoscuta pentru instabilitatea politica si, in prezent, se confrunta si cu amenintari din partea Al-Qaida.

In Mauritania traiesc aproximativ 3.400.000 de oameni, iar sclavia este prezenta in randul a circa 10% sau 20% din populatie. Acestea sunt datele furnizate de Gulnara Shahinian, raportor special al Natiunilor Unite, care subliniaza faptul ca este vorba despre "sclavie adevarata, in toata puterea cuvantului."

Mauritania si-a castigat independenta fata de Franta in 1960, iar presedintele actual este Mohamed Ould Abdel Aziz. El a preluat puterea in urma unei lovituri militare in 2008, rasturnand primul lider ales democratic. Apoi, in 2009, Aziz a fost ales in fruntea tarii, cu ajutorul unor alegeri care sa intareasca autoritatea sa.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO