Presedintele Erdogan tolereaza marijuana. Turcia legalizeaza productia de canabis in 19 provincii

17-10-2016 14:41

marijuana

Noile reglementari guvernamentale din Turcia vor permite productia de canabis sub un control foarte strict, in anumite provincii ale tarii, in scopuri medicale si stiintifice.

Astfel, conform The Independent, Turcia a legalizat cresterea plantelor de canabis in 19 provincii, pentru a combate productia ilegala, se arata in reglementarile Ministerului Alimentelor si Agriculturii.

Informatiile, publicate in ziarul Hurriyet, precizeaza ca toti cultivatorii de canabis trebuie mai intai sa obtina autorizatie de la Guvern, valabila pentru o perioada de 3 ani. De asemenea, cei care doresc sa intre in aceasta afacere trebuie sa vina cu acte care sa dovedeasca faptul ca nu au fost implicati in activitati ilegale cu canabis sau in productia de narcotice, in trecut.

Oficialii ministerului de resort vor monitoriza plantatiile de canabis in fiecare luna inaintea sezonului de recoltare, pentru a vedea daca exista semne de activitate ilegala.

In prezent, in Turcia, consumul de canabis in scop recreational este ilegal. Posesia si cumpararea de droguri, inclusiv canabisul, se pedepseste cu pana la maxim 2 ani de inchisoare. De asemenea, vanzarea si furnizarea de substante ilegale se pedepseste cu inchisoare de pana la 10 ani.

Sursa: The Independent


VIDEO PROTVPLUS.RO