Povestea "celui mai trist animal din lume". Ursul polar Arturo se topeste de caldura intr-un zoo din Argentina

Dată publicare: 14-07-2014 12:01
Dată actualizare: 17-07-2014 00:25


urs

Mii de iubitori de animale au demarat o campanie pentru ca Arturo, numit de presa internationala "cel mai trist animal din lume", sa fie mutat de la Gradina Zoologica Mendoza din Argentina.

Imaginile suferinte sale vorbesc de la sine. In ultimi 20 de ani, ursul polar Arturo a fost o atractie turistica trista a unei gradini zoologice din Argentina. Verile este obligat sa suporte temperaturi de 40 de grade Celsius, desi natura l-a creat adaptat pentru clima cercului arctic. Situatia lui Arturo s-a inrautati dupa ce, partenerul sau, Pelusa, a murit in urma cu doi ani. De atunci este singur si din ce in ce mai deprimat.

Specialistii si activistii pentru protejarea animalelor i-au analizat comportamentul si au comparat situatia lui Arturo cu cea a unui om care innebuneste. Ursul merge haotic, fara directie, isi clatina capul si leagana corpul, comportamente care nu sunt normale pentru specia sa.

Pentru a se racori are la dispozitie o "piscina" de 50 de cm adancime. Povestea sa a intrat de multa vreme in atentia Greenpeace si a organizatiilor care lupta pentru protajarea animalelor. Acestia lupta cu disperare sa-l scoata din zoo pentru a-l aduce intr-un climat mai potrivit. In februarie 2014, Gradina Zoologica Mendoza a blocat mutarea lui Arturo intr-un habitat destinat ursilor din Canada.

Conducerea Gradinii Zoologice a motivat decizia sa explicand ca pentru transport ursul ar trebui sedat, fapt care i-ar pune viata in pericol pentru ca animalul este batran. In realitate, se crede ca gradina nu are in ordine documentele medicale ale ursului, pe ultimii 3 ani. Pentru a-l salva, iubitorii de animale au lansat si o petitie online.

Sursa foto: Facebook

 

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO