Poluarea din China a atins cote alarmante. Cum arata o zi pe o plaja plina cu alge moarte si deseuri: FOTO & VIDEO

28-01-2015 16:43


poluare china

Asa arata o zi la plaja in regiunea Qingdao din estul Chinei. Turistii trebuie sa faca slalom printre tonele de alge verzi care au invadat plaja, daca vor sa ajunga sa inoate in mare.

China, o tara faimoasa pentru peisajele naturale de o frumusete rara, pare pe cale sa piarda lupta cu poluarea.

Daca orasul Beijing a devenit deja celebru pentru mastile pe care le poarta locuitorii sai in incercarea de a se proteja de substantele nocive din aer si de smog-ul gros care acopera orasul, alte zone se confrunta cu o alta problema: deversarea deseurilor in ape.

 

De altfel, din cauza poluarii, planctonul de alge devine o problema stringenta in fiecare vara.

Anul trecut, algele au ajuns sa acopere aproape 29 de kilometri patrati de plaja; cei mai multi turisti se sperie cand le vad si se multumesc sa se amuze pe seama peisajului de la distanta. Covorul gros de alge nu e toxic pentru animale sau oameni, dar consuma tot oxigenul si blocheaza lumina soarelui, care nu mai poate patrunde in apa, punand astfel in pericol viata marina. Se crede ca aparitia algelor are legatura cu poluarea masiva provenita din agricultura si industrie in aceasta regiune din China, scrie The Guardian.

De sase ani de zile problema algelor persista in aceasta zona, iar Marea Galbena se transforma in fiecare vara in marea verde. Anul trecut, autoritatile au indepartat cu buldozerul 8,085 tone de alge.

 

Sursa: The Guardian

Tags: plaja, china, poluare, smog,

VIDEO PROTVPLUS.RO