Poliţia franceză a dejucat un plan de atac la adresa preşedintelui Emmanuel Macron


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Marti 06 Noiembrie 2018 15:15
Categorie: Stiri externe
Antitero

Şase persoane au fost arestate, marţi, ca parte a unei investigaţii preliminare a unui atac suspectat la adresa preşedintelui francez Emmanuel Macron, relatează Reuters.

Cele şase persoane au fost arestate sub suspiciunea de a pune la cale un "plan imprecis şi prost conceput" pentru a efectua "acţiuni vioolente" împotriva preşedintelui, a mai precizat Reuters, citând o sursă oficiale apropiată investigaţiei.

Televiziunea franceză BFM TV a indicat că persoanele în cauză ar fi de extremă-dreapta, informaţiile neputând fi, însă, confirmate. Arestările au fost efecutate în trei zone diferite ale ţării, dar este neclar dacă există o legătură directă între ele.

Foto: Președintele Franței, Emmanuel Macron

Arestările au venit la doar câteva zile de la susținerea unui discurs, duminică, de către Emmanuel Macron, care a avut ca temă principală pericolele reprezentate de mişcările de extremă-dreapta.

Cu acea ocazie, preşedintele francez a precizat că plafonarea din timpul anilor '30 a deschis drumul ascensiunii lui Adolf Hilter şi a lui Mussolini.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Reuters

VIDEO PROTVPLUS.RO